Zo werkt journalling niet

Journalling is ontzettend populair. De term dan. Het schrijven in een dagboek is volgens mij iets van alle tijden. De mens wil zich uiten. De een doet dat door te schrijven, de ander loopt een rondje en weer een ander gaat aan de slag met verf. En natuurlijk zijn er mensen die alles proberen.

Wat ik vaak zie is dat journalling wordt ingezet om een bepaald doel te bereiken. Bijvoorbeeld het bijhouden van een gelddagboek. Of het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek. Als het doel wordt gehaald, dan wordt journalling ook vaak weer vergeten. Het effect hiervan is dan niet blijvend. En je gaat weer op zoek naar iets anders: meditatie, yoga, retreat, etc.

De kracht van journalling zit in het ritueel. Of anders gezegd: in de gewoonte. Als je er een gewoonte van maakt, los van het doel, dan blijf je het doen. En dan krijg je ook inzichten die bij journalling horen.

Dankzij journalling heb ik constant inspiratie voor nieuwe blogberichten of podcast. Het levert me vaak een tekst op voor mijn nieuwsbrief of zelfs voor een Facebook-advertentie. Het levert me inzichten op in oude patronen die weer de kop op steken. En het zorgt ervoor dat ik mijn hoofd kan leegmaken en me kan ontdoen van negatieve emoties, zodat er weer ruimte en rust ervaar in mijn hoofd (en in mijn lijf). En journalling zorgt ervoor dat ik verbonden blijf met mijn essentie. Dat ik contact maak met mijn ware verlangens en van daaruit actie kan ondernemen. Het zorgt ervoor dat ik afgestemd ben op wat ik het allerliefste wil in mijn bedrijf, maar ook in de rest van mijn leven.

En dit alles is geen doel op zich. Ik schrijf niet om bovenstaande te bereiken. Ik schrijf omdat ik het wil, omdat ik het fijn vind, omdat het me vreugde levert. En dat is het verschil. Daarin zit de kracht. Want omdat ik het niet doe omdat het moet om iets te bereiken, voel ik de vrijheid om het te doen. Er hangt niets aan vast. En dan openbaart de kracht van journalling zich. Dan sta je open voor wat zich aandient op dat moment. En komen er dingen op je pad die je niet had kunnen bedenken. Overgave is het sleutelwoord.

In de Eigenwijze Business Community heb ik een online training gemaakt waarin je stap voor stap aan de slag gaat met journalling zodat het ook voor jou een gewoonte kan worden van waaruit ontzettend mooie dingen ontstaan voor jou en je bedrijf.

Wil je weten wat je nog meer kan doen in de Eigenwijze Business Community? Kijk dan even hier.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x