Zo krijg je écht inspiratie

Als 8-jarig meisje ging ik op woensdagmiddag met mijn moeder en zusje naar de grote bibliotheek op het Koningsplein in Tilburg. Natuurlijk had je de biebbus bij school of een kleinere bieb bij het winkelcentrum, maar dit was de ‘grote bibliotheek’. Nergens anders hadden ze zoveel boeken.

Ik liep met mijn moeder en zusje de grote hal in en ging direct op mijn doel af: het trapje naar beneden. Want onder aan dat trapje links was de kinderhoek. Ik zocht bij de K naar een boek van Guus Kuijer. En meteen dook ik in de wereld van Madelief. Ik hoorde mijn moeder niet zeggen dat ze bij de stripboeken ging kijken met mijn zusje. Ik zat in een andere wereld. En toen ik wakker werd uit die andere wereld was ik mijn moeder kwijt. En gelukkig vond ik ze huilend aan de hand van de bibliotheekmevrouw gauw terug.

Wanneer was jij voor het laatste zo verzonken in een boek?
Alsof je in een andere wereld zat.
Helemaal gefascineerd door het verhaal.
Erin gezogen alsof er niets anders was dan jij en het boek.

Vast niet toen je langs de advertenties van andere ondernemers op jouw Facebooktijdlijn scrolde. Ook niet toen je Instagram opende en knappe meisjes van twintig voorbij ziet komen in stories die je vertellen hoe je meer klanten krijgt, instaproof wordt of moeiteloos online geld verdient.

Oké, je komt even in de verleiding om het profiel te bezoeken. Want ja, je wilt ook klanten en geld verdienen. Zelfs online. En als het makkelijk kan, waarom niet?

Dus je gaat naar dat profiel en ziet een keurig gestyled profiel met prachtige foto’s afgewisseld met mooi vormgegeven beelden met quotes. Het volgende wat je wilt doen is naar Canva gaan om ook je Instaprofiel drastisch te verbeteren. Je weet je net op tijd te beheersen. Want ergens weet je wel dat het hier niet over gaat.

Iedereen kan een Instagramprofiel aanmaken en er mooie plaatjes opzetten. Of een inspirerende Facebookpost schrijven. Het trekt je aandacht, maar je wordt niet in het verhaal gezogen. Je komt niet in een andere wereld.

Er zijn maar weinig mensen die de moeite nemen om een boek te schrijven. En er zijn iets meer mensen die de moeite nemen om een boek te lezen. Laat jij er daar een van zijn.

Ga dadelijk nog naar de bieb. Loop langs de rekken met boeken. Laat je verrassen. Verwonder je. Voel welk boek wil worden meegenomen om in 1 ruk uitgelezen te worden. Dompel jezelf onder in een andere wereld. Alleen jij en het boek.

Dat is ware inspiratie.

Het zal je gegarandeerd op nieuwe ideeën brengen. Ideeën die je niet voor mogelijk had gehouden. En die je nooit zal krijgen door het rondhangen op social media.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x