Zichtbaar zijn en perfectionisme

Zichtbaarheid is een ding. En ik vind het ook een vreselijk woord. Maar goed, soms moet je vreselijke woorden gebruiken om de zaak helder te krijgen.

Als ondernemer wil je gezien worden. Maar het liefste laat je alleen de zonkant zien. En dat werkt perfectionisme in de hand. Want als je alleen jouw mooie kant wil laten zien, moet je je uiterste best doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Dat maakt dat je jezelf vragen gaat stellen.
Heb ik wel genoeg kennis?
Help ik mijn klanten wel echt? Halen ze wel resultaten?
Zijn er niet te veel anderen die doen wat ik doen?
Zit iemand wel te wachten op mijn nieuwe product?
Is mijn ideale klant nog wel mijn ideale klant?

Dit zijn allemaal afleiders. Dingen die je bezig houden om niet bezig te zijn met waar het echt om draait in jouw zichtbaarheid. Want als je dit alles goed voor elkaar hebt, dan volgt zichtbaarheid vanzelf. Dan weten klanten jou moeiteloos te vinden. Dan groeit jouw omzet exponentieel.

Ik kan alvast verklappen: dat gebeurt niet.

Als je nu niet zichtbaar bent op de manier zoals je zou willen. Dan lukt het ook niet door je focussen op die afleiders. Dan raak je alleen nog maar meer gefrustreerd.

Wat wel helpt is je te concentreren op jouw boodschap.
Wat is het nu dat jij werkelijk wilt delen?
Welke verandering wil jij zien in de wereld?
Welke ideeën heb jij die niemand anders heeft?

En ik weet dat jij ze heb. Maar je vindt ze niet in je zonkant. Ze zitten in de schaduwkant. En als je bereid bent daar naar te kijken, dan word je zichtbaar. Soul Journaling helpt je bij het ontdekken van de kracht van jouw schaduwkant.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x