Werken vanuit passie

De eerste 5 jaar van mijn werkende leven had ik niet eens door dat je kon werken vanuit je passie. Eerlijk waar, daar had ik nog nooit over nagedacht.

Wel had ik altijd voor ogen dat werk leuk kon zijn. Dan heb ik het niet over passie, over iets doen waar de vonken vanaf springen. Dat niet. Het was meer zo’n gevoel van naar de tandarts gaan en het dan best oké vinden omdat je in de wachtruimte op je gemak alle roddelbladen kon doorlezen en er geen gaatjes zijn geconstateerd en de tandarts je tanden wat witter heeft gemaakt.

Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik ervan uit ging dat werken een noodzakelijk kwaad was. Vanuit die perceptie viel mijn werk altijd mee. En viel het niet meer mee, dan ging ik op zoek naar ander werk. Mijn zoekcriteria waren altijd: doorgroeimogelijkheden, in de buurt van mijn woonplaats en een goed salaris.

Toen ik wederom in een functie zat die ik niet zou bestempelen als noodzakelijk kwaad en me toch ongelukkig voelde wist ik dat er iets niet klopte. Tijdens een coachtraject ontdekte ik dat ik eigenlijk heel weinig energie kreeg van mijn werk. En voor het eerst werd me duidelijk dat het ook anders kan. Dat het zo niet hoeft te zijn. Ik wist toen nog niet hoe het uiteindelijk voor mij ging uitpakken, maar het is wel het startsein geweest van een heleboel veranderingen die ik heb doorgemaakt.

Uiteindelijk heb ik met het oprichten van Fabulous Business Woman mijn droombaan gecreëerd. Ik had nooit gedacht dat het kon. Je moet ergens besluiten dat het ook anders kan.

Misschien besluit jij dat vandaag wel.

Jouw startpunt kan het starten van een eigen bedrijf zijn, lees hier meer daar over.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x