Werk dat niet voelt als werk

Toen ik in loondienst werkte begon zondagmiddag het knagende gevoel in mijn onderbuik al. Naarmate de dag vorderde werd het gevoel steeds erger. Ik had echt geen zin om maandag naar mijn werk te gaan en ging er steeds vaker tegenop zien.

Tijdens mijn werk ging ik tellen hoeveel werkdagen het duurde voordat ik een vrije dag of vakantie had. Je kan je wel voorstellen hoe ik me voelde aan het einde van een vakantie…

Ik ben blij dat het nu anders is. Ik kan heerlijk genieten van een vrije dag of vakantie, maar ook van mijn werk. Oprecht kan ik zeggen dat mijn werk niet voelt als werk. Voor mij geen dagen meer tellen.

Dat is niet vanzelf gegaan. En het betekent overigens ook niet dat ik nooit meer een baaldag heb of dat alles moeiteloos en vanzelf gaat. Dat is niet het geval. Ook als je werk doet wat je leuk vindt, zit het weleens tegen. Zo ben ik vanochtend een uur bezig geweest om de WIFI verbinding aan de praat te krijgen. Dan is er geen helpdesk die je even belt om het op te lossen. En dan zie je mij echt niet lachend op mijn stoel zitten om te verkondigen hoe leuk mijn werk wel niet is.

En ook na een vakantie (zoals nu) valt het niet altijd mee om weer aan de slag te gaan. Omdat ik mijn vakantie zelf inplan kan ik er makkelijk nog een paar dagen aanplakken. En ook ik lig liever dobberend om een luchtbed op het water dan dat ik op kantoor achter mijn laptop zit.

Maar als je plezier hebt in wat je doet kun je makkelijker omgaan met kleine tegenslagen zoals een falende verbinding, maar ook met grote zoals het verliezen van een goede klant. Het plezier en de voldoening geeft je veerkracht.

En daarom werk ik als zelfstandig ondernemer. Omdat ik zo kan doen wat ik het allerliefste doe. Ik vertel jou graag hoe ik ben gestart. En wees niet bang dat je er niet klaar voor bent. Ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik er klaar voor ben, dus gewoon beginnen. Gewoon in het diepe springen.

Meer informatie over het online trainingsprogramma van Passie naar Business vind je hier.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x