Wat heb je nodig om succesvol te zijn?

Wat heb je nodig om succesvol te zijn?

Heb ik je aandacht getrokken met die titel? Misschien verwacht je dat ik je nu stap voor stap ga uitleggen wat je moet doen om succesvol te zijn.

Dan moet ik je teleurstellen.

Dat ga ik niet doen.

En eerlijk gezegd weet ik het ook niet. En bestaat er niet zo zoiets als een simpel en eenvoudig stappenplan naar succes.

En wat is succes eigenlijk? Volgens mij is succesvol zijn voor iedereen wat anders. Voor de een is het misschien veel geld verdienen, voor de ander veel vrijheid en voor de ander een baan waarmee hij zijn hobby kan financieren.

Genoeg voorbeelden te noemen.

Bedenk maar eens wat succes voor jou is.

Ik heb van thuis uit meegekregen dat je hard moet werken en dat het belangrijk is om hoger op te komen. Eenmaal hoger op wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik daar deed. Ik was niet echt op mijn plek zullen we maar zeggen.

Eenmaal wel op mijn plek heb ik iets geleerd wat belangrijk is voor het bereiken van succes. Het is iets waar ik niet zo veel van heb. En ik krijg de kriebels als ik denk aan wat mijn oma er over zegt: “Geduld is een schone zaak.”.

Daar ben ik het niet altijd mee eens. Maar in het geval van succes heeft mijn oma misschien wel gelijk. Zoals ze zeggen “Rome is niet in 1 dag gebouwd.”

Om succesvol te zijn heb je geduld nodig. Heel veel geduld.

Geduld wil overigens niet zeggen achterover leunen en wachten tot het succes van zelf komt.

Geduldig actie ondernemen, maak ik er van!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x