Wat belemmert jou om te doen wat je echt leuk vindt?

Als ik mijn baan kwijt zou raken, dan zou ik mijn eigen bedrijf starten. Dat leek me geweldig. Maar ik had een baan die ik redelijk leuk vond en gezellige collega’s. Totdat mijn functie werd opgeheven. Ik kreeg ontslag.

Dit was mijn kans. Ik kon eindelijk voor mezelf beginnen. En wat deed ik? Ik twijfelde en ik was bang.
Ik bedacht een onrealistisch bedrijf. En ging druk aan de slag met het ondernemingsplan. Na een paar maanden concludeerde ik dat het financieel niet haalbaar was. Ach, ik had het geprobeerd. Dan toch maar solliciteren?

Herken je dit?

Jezelf verstoppen voor wat je echt wilt. Al je ingevingen meteen afwijzen. Alles constant overdenken en je ware gevoel daarmee onderdrukken?
Ik ben uiteindelijk 1,5 jaar bezig geweest om de stap te zetten en te gaan doen wat ik echt graag wilde. En natuurlijk wist ik dat de hele tijd al. Maar ik durfde het niet. Ik verzon allerlei excuses, zoals:

“Daar is geen markt voor”.
“Er zijn al zoveel mensen die doen wat ik wil doen.”
“Ik kan daar geen geld mee verdienen.”
“Ik heb niet de juiste opleiding.”
“Ik heb niet genoeg ervaring.”

Alle beperkingen legde ik mezelf op. Mijn partner gaf me zelfs volledige vrijheid. Ik mocht doen wat ik wilde, zelfs al zou het geen stuiver opbrengen. Hij was het probleem niet. Ik was het probleem.
Wat heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk toch gestart ben met fabulous business mom?

Ik ben me bewust geworden van mijn belemmeringen en ik heb ze onder ogen gezien. Dat heb ik gedaan door zelfreflectie en door actie te ondernemen.

Zo doe ik het nu nog steeds.

Als ik een negatief gevoel heb, zoals onrust, ontevredenheid, boosheid over mijn werk, dan ga ik het onderzoeken. Dat doe ik door op te schrijven wat ik voel. Meestal zie ik bij het teruglezen dat er angst aan ten grondslag ligt. Bijvoorbeeld de angst om te falen. Ik stel mezelf de vraag of ik wel actie zou ondernemen als ik die angst niet had.
Als dat het geval is, ga ik het gewoon doen.

De angst gaat er niet mee weg, maar het vervelende gevoel wel.

Het resultaat is dat ik me vrij, trots en opgelucht voel.

Wat houdt jou tegen om te doen wat je echt graag wilt?

Laat het me weten in een reactie onder dit bericht. Ik ben benieuwd!

Is jouw droom ook om voor jezelf te beginnen, maar durf je de eerste stap niet te zetten? Kijk eens of mijn online trainingsprogramma van Passie naar Business je kan helpen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x