Wat als geld geen rol speelt

Deze video zag ik al een hele tijd geleden. Ik weet nog goed hoe de vraag mij bezighield. Wat zou ik doen als geld geen rol speelt?

Ik wist het niet. Verschillende dingen passeerden in mijn hoofd. Een reis naar Australië en Nieuw Zeeland. Een opleiding volgen. Op een zonnig eiland gaan wonen. Ik zocht het in Groot. Ik zocht het in Meeslepend. Ik dacht dat het om iets ging wat onbereikbaar lijkt, waar ik alleen van kan dromen.

Wat verlang ik nu echt? Ik wist het niet omdat mijn hoofd zo vol zat. Vol met dingen die ik moet doen. Dingen die geld opleveren. Het lukte niet. Ik dacht dat ik niet hard genoeg werkte. Dus werkte ik nog harder. Het lukte nog steeds niet.

Toen ik al het moeten van mezelf had afgeschud, stelde ik mezelf opnieuw de vraag. Wat zou ik doen als geld geen rol speelt? Een boek schrijven, niets liever dan dat. Ineens zag ik hoe dichtbij het was. Ik schreef al sinds mijn 8e jaar. Het was zo vanzelfsprekend en natuurlijk om te doen. “Je ziet het pas als je het doorhebt”, zou Johan Cruijff gezegd hebben.

Weet je het antwoord niet? Ga niet op zoek naar het antwoord. Het antwoord vindt jou. En het is dichterbij dan je denkt.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x