Vroeg donker

Het is half 5. Ik loop naar de keuken, pak een snijplank en wil de broccoli in stukken snijden. Dan pak ik nog even mijn telefoon, waarschijnlijk om op Instagram te scrollen. Dat is een gewoonte tijdens het koken. Wat vaak resulteert in een zwarte bodem van mijn pan. Ik zie op mijn telefoon dat het pas half 5 is. Nog veel te vroeg om te koken. Ik doe het licht in de huiskamer aan en vertel steeds tegen mezelf hoe vervelend het is dat het zo vroeg donker is. En alsof het erbij hoort, laat ik mijn hoofd vallen.

Dan til ik mijn hoofd weer op en zeg tegen mezelf: dit keer ga ik er niet in mee.

Ik ga me richten op de dingen van de herfst en winter die me in de zomer altijd leuk lijken. Zoals voor de kachel een boek lezen. Of vroeg naar bed gaan en dan nog uren lezen met alleen het lampje op mijn nachtkastje aan. Overdag naar buiten om de mooie herfstkleuren écht te zien. En als het regent naar buiten en voetafdrukken in de modder maken.

Ik ga niet doen alsof ik de herfst net zo leuk en fijn vind als de zomer, maar ik ga wel proberen de herfst te waarderen. Het beste er van te maken en mijn aandacht te richten op alles wat mij een warm gevoel geeft.

Hoe is de herfst voor jou? Deel jouw reactie gerust hieronder.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
h mauritz
2 jaren geleden

ja mooie herfst kleuren dame

1
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x