Volg de weg van plezier

Eind 2015 was ik best radeloos. Ik was twee jaar ondernemer. Hoewel het financieel niet eens slecht ging met mijn bedrijf, voelde ik me toch een mislukkeling. Dat gevoel had ik tien jaar eerder gehad. In 2006 opende ik mijn webshop en al gauw had ik klanten en stond mijn webshop in de Cosmopolitan. Iets om trots op te zijn, zou je zeggen.

Trots op mezelf was iets dat ik niet kende. Natuurlijk was ik trots; op anderen. Het syndroom van nooit-goed-genoeg stak de kop op. En in 2015 weer. Wat ik ook deed, het was nooit succesvol genoeg. Ik zag altijd anderen die het beter deden in mijn ogen. En dan gaf ik op.

Tijdens een coachsessie bij Marga werden mijn ogen geopend. Een verdriet dat ik als klein meisje meedroeg kwam naar boven. En ik wist wat dat kleine meisje wilde. Zij wilde haar verhaal vertellen. Dus schreef ik mijn eerste boek, Moederwond.

Toen het boek uitgegeven was en gepresenteerd, vond ik dat het kleine meisje genoeg aan het woord was geweest. Ze mocht wel weer terug naar waar ze vandaan kwam. Want ja, je kan niet alleen maar plezier hebben. Er moet ook gewerkt worden. En even leek het erop dat ik mijn oude patroon weer ging oppakken. Ik ging mezelf vertellen dat het boek toch niet zo goed was. Dat ik geen echte schrijfster was. Ondanks de vele positieve reacties, bleef ik mezelf wijsmaken dat ik niet succesvol was.

Gelukkig heb ik een lieve man, die gewoon tegen me zei: ‘Gwyneth, die fase heb je nu wel gehad. Je boek is goed. Je hebt mooie reacties gehad. En nu ga je het promoten. En ik wil er niets meer over horen.’ Meestal word ik dan kwaad en ga ik het je-begrijpt-mij-toch-niet-verhaal ophangen. Dit keer niet. Hij had gelijk en ik wist het.

Het is klaar met het niet-goed-genoeg-syndroom. Ik voel het nog. Ik stop het niet weg. Maar ik laat het me niet meer tegenhouden. Ik nodig mijn kleine meisje uit. Ze mag mij laten zien waar ze blij van wordt. Ik hoef het niet te begrijpen. Ik laat mijn verwachtingen los. Ik volg de weg van het plezier.

 

Reken af met het-niet-goed-genoeg-syndroom:

In dit 5-minuten leestijd-ebook leg ik je precies uit welke stappen ik heb gezet van wens naar werkelijkheid.

Schrijf je direct in om het ebook te ontvangen. [magicactionbox]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x