Het vinden van je authentieke stem

Ik zie mezelf bij een kampvuur zitten met andere vrouwen. Die vrouwen luisteren naar mijn verhaal en ze hebben zelf ook een verhaal. Ze willen graag hun verhaal vertellen, maar dat vinden ze lastig.

Ze hebben het idee dat het verhaal er niet toe doet.
Dat er niet genoeg hoogte- of dieptepunten in hun verhaal zitten.
Dat niemand op hun verhaal zit te wachten.
En misschien geldt dit nog wel het meest:
‘Wie ben ik om mijn verhaal te delen? ‘

Dat dacht ik ook. Wie ben ik om te schrijven over mijn moeder? Over mijn oma? Wie ben ik om te vertellen over hun leven?

ik vertelde mijn verhaal omdat het uit mij moest. Ik durf gerust te zeggen dat het een roeping was. Een innerlijke drang om het verhaal te vertellen. Omdat wonden alleen helen als er licht bij komt. En als ik mijn wond heel, dan heel ik de collectieve vrouwenwond ook een klein beetje. Dan wordt het misschien veiliger voor anderen om ook hun verhaal te vertellen. Om uit te spreken wat ze op hun hart hebben. Om hun verhaal te vertellen.

Want draai de vraag eens om: Wie ben ik om mijn verhaal niet te delen?

Stel je voor dat er 1 iemand zou zijn die troost vindt in mijn verhaal. Dan heb ik door het delen van mijn verhaal 2 mensen geholpen; de ander en mezelf.

En straks vinden mensen er wat van? Dat gebeurt. En ik vind dat niet leuk. En toch is het zo. Ik heb een app bericht gekregen van iemand die er moeite mee had dat ik dit verhaal naar buiten bracht. Zij vond dat het niet aan mij was om dit te vertellen. En als zoiets gebeurt kan ik twee dingen doen: terugslaan of zelfonderzoek. Met het verstrijken van de jaren kies ik steeds vaker voor zelfonderzoek. Dan ga ik schrijven. Ik ga onderzoeken wat dit met mij doet, welke overtuiging erop zit. Vervolgens ga ik schrijven wat ik dan wel wil. En als de emotie eraf is, weet ik dat de angel eruit is.

Door te schrijven kom je in contact met jouw innerlijke stem, jouw intuïtie. Je leert keuzes te maken vanuit deze wijsheid en niet vanuit negatieve gedachten of emoties. Zo laat je steeds vaker je authentieke stem aan het woord. Het ware zelf. Niet een bedachte versie, een merk.

Dat is wat ik wil. Vanuit intuïtie schrijven en spreken. En dat is wat ik te brengen heb. Dat is mijn gereedschap.

Wil je ook starten met ritueel schrijven? Download hieronder het ritueel schrijven dagboek.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x