Vertragen en verstillen

De natuur slaapt, maar ondergronds is het heel druk met de voorbereiding op de terugkeer van het licht. De druk die sommige van ons zichzelf opleggen met de feestdagen, of de verplichting voelen tradities in stand te houden die nooit de jouwe waren, is niet volgens het ritme van de natuur.

Het is juist een tijd van naar binnen keren. In het donker zijn en dus ook toegeven aan je vermoeidheid en rust pakken. Maar om nu de feestdagen door te brengen met een boek bij de haard is misschien ook niet wat je wilt (of juist wel).

Ik ben vaak geneigd te denken in tegenstellingen. En ik ben daarin niet de enigen. Het is niet of vertragen en verstillen en alle festiviteiten skippen. En ook niet andersom. Het is niet of het een of het ander. Het kan allebei, naast elkaar bestaan. Je leest er meer over in het bericht over de drie stralen van licht.

Na een samenzijn met familie, kun je je even terugtrekken en bijvoorbeeld schrijven in het yulejournal (download hier), muziek luisteren of een boek lezen.

Hoe ga jij vertragen en verstillen in deze wintertijd? Deel het gerust met mij in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x