Verlangen

Misschien is Sinterklaas wel mijn eerste kennismaking met verlangen. Het vooruitzicht om die ene pop te krijgen uit de dikke catalogus van de speelgoedwinkel. Het was een intens verlangen. En ik wist zeker dat het vervullen van dat verlangen me gelukkig zou maken. Zeg nou zelf, wat is er mooier dan krijgen wat je verlangt? Ontvangen waar je naar vraagt. Alhoewel ik met Sinterklaas niet alles kreeg wat ik vroeg, was ik blij met hetgeen ik kreeg. En dankbaar dat de Goedheiligman dat voor ons kindertjes deed.

Verlangen om winnen

Later kreeg mijn verlangen een andere vorm. Het mysterie van Sinterklaas was ontrafeld. En mijn verlangen verschoof van speelgoed naar sport, wedstrijdzwemmen in het bijzonder. Ik leerde dat ik hard moest trainen om goed te presteren tijdens de wedstrijd. Als ik maar hard genoeg mijn best zou doen, werd ik beloond met een medaille. En met lof. Dat laatste was misschien wel het allerbelangrijkste. Ik werd gezien. Dat maakte mijn verlangen om te winnen steeds groter. Nadat ook het winnen vanzelfsprekend was geworden, richtte ik mijn verlangen op een andere zaak: de liefde.

Verlangen naar liefde

Als die tijd dat ik druk bezig was met trainen, gingen mijn leeftijdsgenootjes uit en kregen vriendjes. Ik verlangde ook naar iemand die mijn hand vasthield, een arm om me heen sloeg en zei hoe mooi en bijzonder ik was. Ook dat verlangen werd vervuld. Ik ontmoette Carlo (lees hier hoe). En alsof het nog niet genoeg was bleef ik hunkeren. Naar wat eigenlijk?

Verlangen naar een droombaan

Dit keer was het een droombaan. Ik was inmiddels afgestudeerd en wilde niets liever dan marketing manager worden. het zal je niet verbazen dat ik dat ook werd binnen afzienbare tijd. De verlangens stapelden zich op. Niet alles werd vervuld. En het leek er zelfs op dat mijn beginnersgeluk op was. Steeds vaker werd mijn verlangen niet vervuld. Dat zorgde ervoor dat mijn verlangen alleen maar groter werd. Het ging maar door. Als het een vervuld was, wachtte het volgende. En zo kun je je hele leven volmaken.

Verlangen loslaten

Misschien hebben we helemaal geen dromen of verlangens nodig om ons aan vast te klampen. Misschien is het nodig om verlangen los te laten. Om te blijven adem halen. om om je heen te kijken. Om naar binnen te kijken, te onderzoeken, te observeren wat er al is. En  misschien is het loslaten van verlangen juist mijn grootste verlangen. Als je nergens meer naar hunkert heb je alles wat je oodig hebt. Dan ben je wie je wilt zijn. Dat ben je vrij. En kun je je overgeven aan het moment. Dan zie je de schoonheid van alledag en hoeft het niet iets te zijn waar je van droomt.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x