Verlangen

Er schuilde een verlangen in mij. Een verlangen om mijn stem te laten spreken. Om iets wat in mij leefde naar buiten te laten komen.

Ik gaf gehoor aan dat verlangen. Ik begon met de buitenkant. Ik ging bedenken hoe ik dat verlangen vorm kon gaan geven. Ik ging leren hoe ik die vorm in de praktijk kon brengen. Het was mijn eerste online training: van Passie naar Business met slechts drie deelnemers.

Ik was teleurgesteld. Ik had het niet goed gedaan. Ik was niet goed genoeg. Ik kon dit niet. Dus ging ik nog meer over die vorm leren. Ik ging de vorm verbeteren en ging een tweede inschrijfronde van mijn online training in. Dit keer met geen enkele deelnemer.

Dit was niet de weg. En in plaats van me te richten op een nieuwe vorm. Liet ik de vorm los. Ik ging terug naar mijn verlangen. Dit keer ging ik naar binnen. Ik liet het er zijn. Ik luisterde ernaar. Ik volgde de signalen en liet de vorm ontstaan van binnenuit.

De vorm was een boek. Om mijn verhaal te kunnen vertellen had ik een boek nodig en geen training. Ik had het proces van het schrijven nodig om de wond aan het licht te laten komen. Zo kon de wond genezen. En nu laat ik mijn litteken aan de buitenwereld zien. De roman Moederwond is vanaf nu overal verkrijgbaar.

De cirkel is rond. Binnen is kloppend gemaakt met buiten. Er is afstemming. Er is verbinding.

Het verlangen om mij uit te spreken is er nog steeds. Even leek het erop alsof ik nu vast zat aan een vorm. Alsof al het volgende weer een boek moest zijn. Ik zit nooit vast. Ik mag het laten ontstaan. De vorm kiest mij. De boodschap kiest mij. De vorm is een online retraite, iets wat al lang sluimerend aanwezig was. De boodschap is ‘de rode draad.’ Dankzij het schrijven van een boek, ben ik weer verbonden met de rode draad in mijn leven. De rode draad die me de weg wijst. Die me leidt door mijn eigen verhaal.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x