Van kok naar verpleegkundige naar spion – Mijntje

Tijdens de kinderboekenweek 2021 gaf ik een workshop verhalen schrijven voor groep 7 en 8. Er waren 4 dappere schrijvers die een verhaal schreven en voorlazen. Ik deel deze verhalen graag op mijn website omdat ze voor mij een inspiratiebron waren en omdat ze ontzettend goed zijn en leuk om te lezen. Dit is het verhaal van Mijntje. Veel leesplezier!

Lotte gooit de spageti in de pan ze pakt de uien en ze gooit ze in de pan dan pakt lotte de paprika en gaat de paprika snijden met een heel scherp mes er klopt iemand op de deur en ze schrikt o neee ????????mijn arm hij ligt er af ze roep HELP!!! Bel de dokter de ziekenauto is aan gekomen ze gaat mee met de dokter in de ambulance woord er verbant om haar arm gedaan ze komen aan bij het ziekenhuis en word naar een kamer gebracht de medewerkers komen in actie

Ze gaan naar lotte toe en vragen wat er met haar arm was gebeurt

Lotte legt heel het verhaal uit nou ik was in de keuken spagetiebolognese aan het koken en ik deed de spageti in de pan en toen ging ik de uien in de pan doen en ik pakten de paprika en ging hem snijden met een heel scherp mes en toen klopte er iemand op  de deur en ik schrok en toen snee ik mijn arm er af oké zegt de dokter we zullen er ales aan doen om je arm te genezen

Oké zegt lotte volgende dag word ze meegenomen naar de gips kamer lotte vraagt wat we gaan doen de dokter zegt we gaan je onderkant van je arm in het gips doen oké is goed zegt lotte  2 uur later ligt ze weer in de kamer ze verveelt zich dood maar ze kwam op een idee want elke dag komt het nieuws op  dus ze zette het nieuws op lotte komt ook op het nieuws en ze verteld dat ze haar arm er af heeft gesneden ze schrok want dan weet iedereen het en dat wil lotte niet

Ze krijgt in een keer heel veel telefoontjes ze dacht o nee ze nam een van die telefoontjes op en dat mens vroeg wat is er gebeurt lotte en ze vertelde het hele verhaal de vader van lotte komt naar het ziekenhuis en komt bloemen en chocolade brengen als alle bezoekjes weg zijn gaat ze lekker slapen de volgende dag zij de dokter dat lotte naar huis mag lotte zij yeay ????ik mag naar huis ze ging naar huis ze kwam op het idee om verpleegkundige te worden ze ging meteen bellen naar de afdeling  ze vroeg of ze kon werken voor verpleegkundigen ze zeiden ja hoor je kan meteen komen ze gaat naar het ziekenhuis en ze gaat meteen aan de slag

Ze kwam 5 mensen tegen die het zelfde is overkomen toen dacht ze hier moet iemand achter zitten ze zegt in haar hoofd ik ga meteen op onderzoek uit ze ging terug naar huis en begon dingen op te zoeken op internet en typte hoeveel mensen hebben hun arm er af gesneden door dat iemand hen liet schrikken er kwam te staan

Een aantal of 10 hebben hun arm er af gesneden doordat iemand hun hat laten schrikken we weten nog niet wie er achter zit je kan je aanmelden bij onze club en dan gaan we meteen op onderzoek uit ze zij meteen in haar hoofd ik ga me meteen aanmelden ze melde er aan en er stond je kan morgen komen dan gaan we op onderzoek uit ze zij top ze ging naar huis en ging eten toen ging ze naar bed ze zdacht ik heb er zo zin in volgende dag ik moet opstaan ik moet er al om 7 uur zijn ze stond op en ging tandenpoetsen toen ging ze eten ze ging met de auto naar de club ze gingen meteen op onderzoek uit ze zeiden je moet degenen die je verdacht vind bespioneren oké zij lotte ze ging er weer vandoor ze ging door de stad wandelen en ze kwam iemand tegen met een zwart ding over zijn hoofd ze ging hem bespioneren hij ging naar zijn huis en daar was het echt heel creepy ze gluurde door het raam naar binnen maar o nee de man zag haar en hij smeet de gordijnen dicht lotte rent weg en denkt morgen ga ik weer terug maar nu eerst slapen volgende dag ze ging meteen naar die man toe en de man ging net weg ze achtervolgde hem opeens kwamen er nog 2 mensen bij die hadden ook zo’n zwart doek op hun hoofd ze bleef hun wel achter volgen de 3 mannen liepen langs een vrouw van 88jaar oud de mannen pakte haar geld af lotte zij tegen die vrouw ik zal ze pakken maar eerst moet ik ze nog even bespioneren oké bedankt zij de vrouw van 88 jaar oud lotte ging ze weer veder achtervolgen ze gingen bij een winkel naar binnen en zijden handen om hoog of je geld oké oké ik geef jullie mijn geld de mannen gingen er weer vandoor lotte zij ik pak je geld wel terug maar eerst moet ik nog die 3 mannen bespioneren oké zegt de mevrouw sucses ze ging weer achter hun aan de mannen gingen bij een restaurant naar binnen ze gingen naar de keuken en klopte en de kok schrok en snee haar arm er af lotte belde de politie ik heb

 jullie handen omhoog zij de politie en nam ze mee lotte ging tevreden

 naar huis en ze ging weer lekker veder met haar eigen ding ze ging

 weer lekker koken in de keuken maar deze keer maakte ze spageti

 met een arm en ze begon weer de groente te snijden en ze gooide alles in de pan

                           Einde!!!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x