Vallen en opstaan

Toen ik maanden hard had gewerkt aan mijn eerste online training van Passie naar Business en deze niet meteen massaal werd gekocht, was ik teleurgesteld. En boos en gefrustreerd. Ik vond dat ik het zwaar genoeg had gehad en dat ik succes verdiende. En met succes bedoel ik eigenlijk gewoon geld. Ik vond dat ik er recht op had na lang ploeteren. Ik legde niet meteen de link naar een ervaring van bijna 10 jaar geleden.

Webshop

Toen begon ik vol goede moed een webshop met dameskleding. Ik deed dat naast mijn baan en vol enthousiasme. Toen de eerste bestelling binnenkwam sprong ik een gat in de lucht. Want niemand geloofde toen dat mensen online kleding kochten. Grote retailers als H&M en Zara hadden nog geen webshop. Kleding was toch iets wat je moest voelen. Niets bleek minder waar weten we nu.

Na 1,5 jaar stopte ik ermee. Ik vond dat ik geen succes had. En ook toen ging het over geld. Ik vond dat ik niet genoeg verdiend had om bijvoorbeeld mijn baan op te zeggen. En zo sloot ik mijn virtuele deuren tot verbazing van anderen.

Opgeven

Ook nu heb ik heel even overwogen om er gewoon mee te stoppen. Dat is namelijk de makkelijkste weg. Dan kan ik mijn gevoel gefaald te hebben ergens diep wegstoppen, zodat ik er niet meer aan hoef te denken. Dan kan ik gewoon vrolijk weer iets nieuws beginnen. Lachend alsof er niets aan de hand is. En dan hoef ik nooit meer aan de van passie naar business training te denken.

Toch stop ik niet. Ik heb de hele training erbij gepakt. Ik heb alles doorgenomen. En nu ik er met meer afstand naar kan kijken, zie ik dat het een goede training is. Ik geloof – misschien wel meer dan ooit – echt in de inhoud en in mijn aanpak.

Van Passie naar Business

In plaats van opgeven, kies ik voor opstaan. Daarom heb ik een ebook gemaakt waarin je een voorproefje krijgt van de training en de training weer online gezet.

Succes gaat niet over geld. Het gaat over dingen doen met bezieling. En dan komt het geld vanzelf.  Al wordt je geduld soms op de proef gesteld.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x