Vallen en opstaan

In 2006 begon ik vol goede moed een webshop met dameskleding. Ik deed dat naast mijn baan en vol enthousiasme. Toen de eerste bestelling binnenkwam sprong ik een gat in de lucht. Want niemand geloofde toen dat mensen online kleding kochten. Grote retailers als H&M en Zara hadden nog geen webshop.

Na 1,5 jaar stopte ik ermee. Ik vond dat ik geen succes had. En ook toen ging het over geld. Ik vond dat ik niet genoeg verdiend had om bijvoorbeeld mijn baan op te zeggen. En zo sloot ik mijn virtuele deuren tot verbazing van anderen.

We weten allemaal wat er daarna met de online verkoop van kleding is gebeurd.

Iedereen zei toen:
‘Dat kan niet. Mensen willen kleding voelen, passen.’

Nu hoor ik vaak:
‘Van boeken schrijven kun je niet leven.’
‘Geloof je echt in online ondernemen? Denk je dat dat werkt.’
‘Ik zou nooit een video maken, daar houd ik niet van.’
‘Vind je het niet vervelend om alles over jezelf op het internet te zetten?’
‘Lijkt me verschrikkelijk, jezelf zo te moeten verkopen.’
‘Jij kiest altijd voor de moeilijkste weg.’

Dan komt er altijd als eerste in mijn gedachten op dat ik ‘een gewone baan’ moet gaan zoeken. Vervolgens denk ik weer aan mijn wilde webshop plan. En weet ik dat ik goed zit. En zeg ik tegen mezelf:
‘Ik wil altijd iets doen wat een ander nog niet heeft gedaan. Daar houd ik van. Daar heb ik het grootste plezier in. Ik houd van nieuwe dingen ontdekken en uitproberen. Ik houd van ongebaande paden. Ik ben een pionier.’

Over 10 jaar spreken we elkaar weer.

Lezen hoe ik mijn wens werkelijkheid heb gemaakt?

Download het 5-minuten ebook Van Wens Naar Werkelijkheid.

 

Schrijf je direct in om het ebook te ontvangen. [magicactionbox]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x