Tijger – Module 1 – Mindset

Tijger – Module 1- Mindset

Tijger staat voor vaardigheden onder de knie krijgen. Het is net als beginnen met hardlopen. Je gaat enthousiast van start; je hebt nieuwe schoenen, een nieuwe outfit. En dan zet je jouw eerste stappen. Alles doet pijn. Je krijgt geen lucht. Het liefste draai je meteen om en zet je nooit meer een stap in je hardlooptenue.

Zo is het ook met marketing. Je hebt je social media kanalen op orde. Je hebt een mooie website. Je bent blij met je logo. Wellicht heb je zelfs professionele foto’s laten maken. Je bent er helemaal klaar voor. En hebt je eerste stappen al gezet. En je enthousiasme is verdwenen. Het is ronduit vermoeiend. Even denk je er aan om weer in loondienst te gaan.

Nu word je op de proef gesteld. Ga je door?

Wat helpt NIET?

Boosheid
Het helpt niet om jezelf op je kop geven.  Dit zou een gedachten kunnen zijn.

“Het lukt me nooit om 5 km te lopen… Het is gewoon niets voor mij, ik ben gewoon te lui.”

“Het lukt me nooit om marketing onder de knie te krijgen. Het is gewoon niets voor mij, Ik snap dat gewoon niet.”

Vergelijken
Het jezelf vergelijken met anderen die het allemaal wel kunnen, helpt ook niet.

“Alle anderen uit mijn loopgroepje lopen al een halve marathon, terwijl ik 10km al zwaar vind”

“Er zijn al zoveel ondernemers die doen wat ik doe en zij hebben zo’n goede marketing. Ik heb niets toe te voegen.’

“Ik ben gewoon niet knap genoeg. Die anderen zijn veel knapper en dat ziet er leuker uit op de foto. Dat is nu eenmaal zo.”

Perfectionisme
Hoge eisen stellen aan jezelf. Het meteen helemaal goed willen en moeten doen.

‘Ik moet mijn eerste 10 km binnen het uur lopen.”

“Ik moet eerst precies weten wat mijn marketingboodschap is, voordat ik überhaupt kan gaan communiceren.”

“Als ik professionele foto’s heb, ga ik echt aan de slag met marketing.”

“Ik heb gewoon geen inspiratie, ik weet niet waar ik over moet schrijven. Ik wacht tot ik in flow kom, dan komt het er zo uit.”

Wat helpt WEL?

Eerlijk zijn
Deze patronen bij jezelf herkennen en benoemen. Door telkens heel eerlijk naar jezelf te zijn. Journalling helpt daarbij.

Vriendelijkheid
Op het moment dat je reageert vanuit boosheid met mildheid naar de situatie te kijken. Dus in plaats van jezelf op je kop te geven dat je nog niets van marketing weet. Benoemen dat je jezelf de tijd gunt om het te leren.

Ontspannen
Als je het gevoel hebt dat je alles nu moet weten en moet implementeren, voelt dat gejaagd en gespannen. Perfectionisme zorgt voor gespannenheid. Spreek met jezelf af dat 80% goed genoeg is.

Terug naar de TIJGER-pagina.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x