Succesvol op eigen-wijze

Toen ik moeder werd, veranderde mijn hele leven. Ik was altijd een ambitieuze carrièrevrouw: marketing manager, eigen team en management team lid. Na 1 jaar moederschap, raakte ik deze baan kwijt en leek het alsof mijn hele identiteit van me was afgenomen. Niks geen succesvolle vrouw meer. Weg zelfvertrouwen.

Het ondernemerschap was al eerder – met succes – op mijn pad geweest. Het was een nu-of-nooit-moment. Ik ging ervoor. Ik wist heel goed wat ik niet meer wilde: lange werkdagen, veel stress en constant bezig met mijn werk. Ik wist ook heel goed wat ik wel wilde: werk waarin ik werd uitgedaagd, eigen werktijden bepalen en tijd doorbrengen met mijn kinderen.

Ik zag een oplossing in online ondernemen.

Ik volgde diverse trainingen. Ik deed coachtrajecten. En er gebeurde niets. Nauwelijks klanten. Nauwelijks omzet uit mijn online programma.

Even leek het alsof iedereen online wel succesvol was en ik niet. Het leek allemaal zo makkelijk aan de buitenkant. Ergens wist ik wel dat ik echt wat te bieden had, maar doordat het succes uitbleef ging ik ook twijfelen aan mezelf. Had ik wel voldoende kennis? En dat resulteerde meestal in weer een training.

Totdat ik voor de zoveelste keer een coachtraject deed en mezelf had gewurmd in de succesformule van een ander. Ik voelde me zo ontzettend ongelukkig. Dit keer had ik de klanten wel. De omzet ook. Eindelijk succesvol? Het voelde allesbehalve zo.

Toen stopte ik ermee. Met doen wat anderen verwachten. Met succesformules van anderen volgen. Ik ging echt doen wat ik het allerliefste deed. En dit keer hoefde ik het niet te zeggen. Ik deed het gewoon. En zo ontstond de Eigenwijze Business Community. Zo kreeg ik al heel gauw een groep met gelijkgestemde ondernemers om me heen. En toen wist ik het: hier doe ik het voor.

En weet je, afgelopen week had ik voor het eerst echt het gevoel dat ik succesvol ben – on my own terms. Het voelde bevrijdend. Ik lachte erom. Wie had gedacht dat het enige wat ik hoefde te doen was mijn eigen wijze te volgen? Dat het zo simpel en tegelijkertijd moeilijk kon zijn.

Hoe begin je daar dan mee? Door je te laten inspireren door mijn 111 eigen-wijze marketingtips.

Hier te downloaden: https://mailchi.mp/c8ef3ca6cdf7/eigenwijzetips

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x