Soul journal prompt: waar loop je steeds tegen aan?

De kerstvakantie zit er weer op. Ik ben blij dat de scholen weer opengaan, voor mezelf en mijn kinderen. Ik heb ritme nodig, anders komt er niets uit mijn handen. Het ritme onderbreken is ook fijn. Ondanks dat ik aan het begin van de kerstvakantie erg teleurgesteld was dat er weer een lockdown kwam, heb ik toch genoten van de vakantie. Dat komt omdat we vanaf oktober druk in de weer zijn geweest met het verkopen van kerstbomen; eerst aan de groothandel en vervolgens aan particulieren. Dat laatste ging 7 dagen in de week door. Dus een paar weken bank zitten, kerstfilms kijken en lekker eten is dan geen straf.

Ik realiseer me ook dat ik geluk heb dat wij gewoon konden werken. En als je dat niet kan, dat het moeilijk is om steeds weer opnieuw door te gaan. Steeds weer de focus op wat wel mogelijk is. Het thema in STORY community is deze maand niet voor niets perspectief. Als je je aandacht richt op wat wel kan, zie je altijd mogelijkheden. Misschien ontdek je wel nieuwe dingen over jezelf die je nog niet wist, wellicht kom je op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Misschien ontdek je een talent.

Zo begon ik in de kerstvakantie wederom aan mijn 2000 stukjes puzzel. Niet heel spannend, maar ik heb er wel wat van geleerd. Vorig jaar hadden we deze puzzel ook, het is een echte lockdownpuzzel. Toen maakten we de puzzel met het hele gezin, maar hebben we de puzzel niet afgemaakt. Het werd januari en de tafel moest leeg en de puzzel naar zolder bij de kerstspullen. Dit jaar was ik erop gebrand om de puzzel wel af te maken. De andere hadden er geen zin meer in. Er zat nog wat achter: ik moest aan mezelf bewijzen dat ik doorzettingsvermogen had. Ergens was de gedachte gaan leven dat ik niet zoveel dingen afmaakte, telkens iets nieuws begon en dat een gebrek aan doorzettingsvermogen de oorzaak zou zijn. Vrijdag 31 december rond 20 uur legde ik het laatste stukje in de puzzel. En ik was zo blij. Toen dacht ik: dit houd ik vast voor 2022.

Richten op wat wel mogelijk is, doorzetten als je ergens voor wil gaan en genieten van het moment dat alle puzzelstukjes op de juiste plek liggen en je eindelijk het grotere plaatje ziet.

De soul journal prompt van deze week is: waar loop je steeds tegen aan? Pak nu meteen pen en papier schrijf deze vraag op en laat de woorden door je heen laten stromen. Gewoon het eerste wat in je opkomt. Niet te veel nadenken.

Wil je iets delen van wat je geschreven hebt? Dat kan in deze Facebookgroep of onder dit bericht.

Wil je een reactie plaatsen op mijn bericht? Dat kan hieronder.

Veel schrijfplezier!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margarida Alves
Margarida Alves
5 maanden geleden

Dag Gwyneth,
Ik vind je berichten heel inspirerend en mooi geschreven.

Dank je wel!
ik blijf je volgen.

Hartelijke groeten,
Margarida

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x