Routekaart

Vaak nam ik de routekaart van iemand anders aan. Van iemand die in mijn ogen succesvol was. Een ondernemer die veel geld verdiende en dat ook nog eens deed met iets wat ze heel leuk vond. Zo wilde ik ook graag zijn. Dus schreef ik me in voor nieuwsbrieven, volgde af en toe een webinar, las artikelen op Facebook en volgde stappenplannen op.

Zonder succes. Achterblijvend met een gevoel van mislukking. Waarom lukt het anderen wel en mij niet?

Toen ik in januari 2016 begon met het opschrijven van mijn levensverhaal, veranderde mijn perspectief. Ik had geen behoefte aan stappenplannen. Ik schreef me uit voor nieuwsbrieven. Ik ging niet onderzoek hoe anderen een boek schreven. Ik keerde naar binnen. Ik haalde het verhaal uit mezelf. Ik deed het op mijn eigen wijze. Ik creëerde mijn eigen routekaart.

Dat wil niet zeggen dat ik die hele periode vrij was van angst. Dat ik nooit twijfelde. Dat ik precies wist hoe ik alles moest aanpakken. Helemaal niet. Er was zelfs een moment dat ik vastliep. Dat ik echt niet wist hoe ik verder moest.

Wat deed ik?
Ik ging kijken hoe anderen het deden. Ik ging boeken lezen. Ik ging me inschrijven voor stappenplannen. Het werkte niet. Nu wist ik het helemaal niet meer.

En toen liet ik het allemaal achter me. Ik ging weer terug naar mijn eigen routekaart. Ik keerde weer naar binnen. Ik kwam opdagen. Ik zat achter mijn laptop met mijn worddocument open. Ik ging weer schrijven. En toen ontstond het verhaal ‘Moederwond’.

Dat was het verhaal dat ik wilde vertellen. Ik kon het niet bedenken. Het moest ontstaan van binnenuit. En nu gaat het naar buiten. En dan is de cirkel rond. Binnen is met buiten verbonden.

Met het schrijven van deze roman, heb ik ontdekt dat ik ontzettend blij word van binnen met buiten verbinden. Niet in de rol van coach of trainer. Niet met stappenplannen of cursussen.

Hoe dan wel?
Met het volgen van je routekaart. Het ontdekken en creëren van je eigen routekaart. Zodat je de rode draad ziet. Zodat je kan zien en ervaren hoe je binnen met buiten verbindt.

Dat is waar ik de komende tijd over ga schrijven; de rode draad. Ik wil jou uitnodigen om de rode draad in jezelf te ontdekken. Om je verhaal te zien. Om naar binnen te treden, zodat je naar buiten kan treden als wie jij werkelijk bent.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x