Ritueel schrijven

Ritueel schrijven is een online training therapeutisch schrijven.

Als je worstelt met een verandering in je leven, helpt ritueel schrijven om naar jezelf te luisteren. Om zichtbaar te maken wat gezien wil worden, zodat je weer de baas wordt over steeds repeterende gedachten.    

Komt dit bekend voor?

Je zit op je bed met je benen gekruist over elkaar. Je concentreert je op je ademhaling en ondertussen voel je de pijn in je onderrug. Je gedachten dwalen al snel af en als je de timer van je telefoon hoort spring je van je bed. Dat mediteren is niets voor jou.

Aan het einde van de zaterdagmiddag zit je op de bank met de Happinez in je hand. Je leest een interview over leven vanuit je authentieke ik. Nog voordat je bij het einde bent, heb je het boek bij bol.com besteld.

Je swiped langs Instagram stories, er komt een advertentie voorbij waarin je wordt beloofd dat je op magische wijze alles krijgt wat je verlangt. Hoewel je hoofd tegenstribbelt, klik je toch op de link.

Je legt de telefoon neer en voelt een knoop in je maag. Het liefste ga je nu even een rondje rennen om van het ik-heb-weer-ja-gezegd-terwijl-ik-nee-bedoel gevoel af te zijn.

Je bent zoekende. Al was je liever vinder. Er is altijd dat gevoel dat er een verhaal in je zit dat eruit wil.

Dit is de inhoud van de training

Vind schrijvend je eigen wijsheid

Bij schrijven denk je misschien meteen aan spelling en grammatica, aan de structuur en opbouw van een tekst. Dat is wat we op school hebben geleerd over schrijven. 

Je gaat verhalen naar boven halen vanuit jouw binnenste. Je gaat zien hoe ze bepalen wie jij bent geworden en je gaat zien wat de mogelijkheid is om te worden wie jij wilt zijn. Je gaat op een hele andere manier schrijven dan je gewend bent.

Schrijven ruimt op

Er is nauwelijks oog voor de schaduwkant van het leven. Want daar willen we niet naar kijken. We willen in de zon lopen en we denken dat het lukt als we de schaduw vermijden. Het tegendeel is waar. Als de zon schijnt, is er altijd schaduw. En als je uit de schaduw de zon in loopt, voel je pas wat de zon echt met je doet. En andersom voel je ook wat. Het is tijd om radicaal eerlijk naar jezelf te zijn. Om naar je schaduwkant te gaan kijken. Om deze kant te exploreren en toe te laten.

Schrijven als medicijn 

Verhalen hebben een helende werking. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die hun emoties en gedachten over pijnlijke ervaringen op papier zetten, een verbetering zagen in hun lichamelijke gezondheid. Ook op het mentale vlak heeft schrijven een positief effect, zoals vermindering van sombere gevoelens.

Schrijven helpt je om het grotere verhaal te zien, ervaringen die zich steeds lijken te herhalen. 

Schrijven brengt je thuis bij jezelf

Iedereen heeft een eigen unieke plek. Op deze plek komen al jouw talenten tot bloei, heb je toegang tot je ware verlangens en alle mogelijkheden om deze verlangens werkelijkheid te laten worden. Het is de plek waar jij contact maakt met je essentie.

Verhalen zijn het DNA van betekenis

Er is een verschil tussen genot en geluk. Tegenwoordig heeft genieten de overhand. Dit brengt op korte termijn voldoening, maar niet op lange termijn. Een leven leiden dat past bij jouw persoonlijkheid, aansluit op jouw innerlijke drijfveren zorgt voor een gevoel van zingeving en betekenis op lange termijn.

Schrijven als zelfhulp

Er is geen coach of therapeut die jou kan veranderen. Er is maar een iemand die het kan en dat ben jijzelf. In mijn ideale wereld is jezelf leren coachen een vak op school.

Na het doorlopen van deze training heb je geleerd en toegepast hoe jij jezelf kan coachen door het schrijven.

Dit krijg je bij de training:

Toegang tot online omgeving met direct alle modules beschikbaar

Elke module bestaat uit 1 of meerdere videolessen, werkbladen en soms audio's.

Twee keer per jaar online Vraag & Antwoordsessie (via live webinar en opname).

Onbeperkt toegang. Je koopt de training 1 keer.

Je krijgt mail om je stap voor stap door de training te begeleiden.

testimonials

Margo Caspers
Margo Caspers
Lees verder
Het schrijven brengt mij nu veel rust. Als er veel met mij of in de maatschappij gebeurt, ontstaat er snel chaos en drukte in mijn hoofd door alle emoties die dan ontstaan. Boosheid, verdriet, het niet begrijpen wat er allemaal gebeurt. Vroeger kon ik daar lang last van houden, ik trok mij steeds verder terug in mijzelf of kon zomaar heel boos worden. Door het schrijven laat ik letterlijk los wat er allemaal in mijn hoofd zit; het kan eruit. Het creëert een brug, een uitgang, waardoor mijn emoties naar buiten kunnen. Mijn hoofd is weer leeg en er ontstaat rust.
Elisabeth van Heiningen
Elisabeth van Heiningen
Lees verder
Ik vind het de uitdaging om bij het schrijven steeds mijzelf als basis te nemen, en zo de meest eerlijke woorden op te schrijven. Niet - zo min mogelijk - beïnvloed door gedachten over wat een ander wil lezen. Door steeds weer die pen te pakken en woorden te laten opborrelen - ook als je gedachten kletsen dat alles nu wel gezegd en geschreven is. Dat gaat steeds makkelijker, en ik merk daardoor dat ik mezelf en mijn woorden meer vertrouw. Ze zijn precies hoe ze moeten zijn, omdat ik ze geschreven heb.

Zo doe je mee met ritueel schrijven

  • Je kiest hieronder voor registreren en voert de betaling uit.
  • Na betaling ontvang je een welkomstmail met jouw inloggegevens voor de online omgeving.
  • Via jouw account heb je altijd direct toegang tot de online omgeving.
  • In de online omgeving vind je alle modules, de mogelijkheid om mails te ontvangen die je helpen bij het volgen van de training en de data voor de Vraag & Antwoordsessies.

Aanmelden ritueel schrijven

introductieprijs

99
incl. BTW
  •  

Verhalen bepalen wat wij mogelijk achten voor onszelf. Ze bepalen hoe wij over ons zelf denken, wie we zijn geworden en wie we kunnen worden.

Gwyneth Leermakers

Veelgestelde Vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag per mail op info@gwynethleermakers.nl

Het lidmaatschap is ook beschikbaar voor Belgische klanten. De betaling kan via Bancontact.

Als je van schrijven een gewoonte maakt, zal het net zoiets zijn als tandenpoetsen. Je doet het graag omdat je er de positieve effecten van ervaart in je dagelijks leven.

Voordat het zo ver is, vraagt het tijd van je. Je kan deze training in je eigen tempo doorlopen of je kan een module per week doen. In het laatste geval reserveer je 1-2 uur per week voor deze training. Mijn advies is om de modules wel direct achter elkaar te volgen zodat haal je het meeste uit de training.

Het lidmaatschap is voor iedereen d

De vraag & antwoordsessies zijn online en overdag op verschillende dagen van de week. Ze zijn twee keer per jaar en er komt een opname van als je er niet live bij kan zijn. De eerst volgende twee bijeenkomsten staan in de online omgeving.

Voor de vraag & antwoordsessies gebruik ik webinargeek, daar heb je niets voor nodig (behalve een computer of telefoon). Je ontvangt een link voor toegang. Als je je aanmeldt, ontvang je ook altijd een opname per e-mail.

Je hebt onbeperkt toegang tot deze training. Dat betekent dat je deze training 1 keer koopt en toegang hebt zolang de training bestaat.