Recalcitrant

Afgelopen week was ik een beetje in een recalcitrante bui. Ik had het gevoel dat ik me vooral wilde afzetten. Dus deed ik dat ook. Een paar ongenuanceerde podcasts opgenomen. Niet gepubliceerd overigens, maar het uitspreken lucht wel op. En op dat moment belde Marga. En ik deelde mijn frustraties met haar. Dat het alleen maar om het geld lijkt te gaan. En dat geld (of de spullen die je er mee kan kopen) allesbehalve mijn drijfveer is om te doen wat ik doe. En blijkbaar heb ik allerlei verkeerde overtuigingen over geld omdat ik geen hoge omzetten na streef. Het lijkt wel of er twee uiterste zijn: of je wil extreem veel geld verdienen met je bedrijf (en vooral ook smijt met getallen) of je verdient niets en wilt graag leren van die eerste groep hoe het moet.

Ik voel me bij geen een van die twee groepen thuis. En dan ga ik twijfelen aan mezelf. Dan ben ik bang dat ik iets over het hoofd zie. Iets nog niet begrijpt. En dan is daar Marga die dan gewoon zegt: ‘Misschien ben jij wel gewoon tevreden met je leven en je bedrijf.’ En dan verschijnt er een lach op mijn gezicht. Ja, dat is het. Ik ben tevreden. Goh, dat kan dus ook.

Afgelopen donderdag ga ik in de Eigenwijze Business Community een online workshop over mij pagina schrijven. En dan wordt bevestigd wat Marga zei. Ik vond het leuk. Ik kreeg er energie van. En had meteen al zin in de volgende (business journalling 6-12).

Grappig dat we altijd op zoek zijn naar iets dat niet klopt. Het komt ook door de hoeveelheid boodschappen die dagelijks op ons afkomen. Ik lees zoveel over ‘zichtbaar moeten zijn’ en ‘je mag jezelf niet klein houden’. Dat geeft mij altijd het gevoel dat ik constant ‘aan’ moet staan. En ik wil zo graag naar binnen keren. Als je altijd naar buiten bent gericht, dan mis je ook een stuk. Misschien is dat juist klein houden.

Nu het einde van het jaar nadert, denk ik altijd weer na over wat nu echt belangrijk is. Daar is dit ook echt het seizoen voor. In de zomer is alles plezier, de zon schijnt, lekker naar buiten, leuke dingen doen. En nu in de herfst zijn er dagen die grijs zijn, het is koud, de wind waait. Het energieniveau is lager. De komst van het einde van het jaar geeft ook wat onrust. Het idee dat ik nog van alles moet doen. En als ik Facebook open (waarom ?!?) worden eindspurten geadviseerd. Voor mij geen eindspurt dit jaar. Ik ga schrijven, meer zoals dit. Gedachtenspinsels naar boven laten komen. Dat delen in het moment. En ook heel veel schrijfsels laten staan in mijn schriften. En misschien zien die woorden nooit het licht, maar ik weet dat ze hebben bijgedragen aan iets wat wel ooit het licht zal zien. Later…als het weer lente wordt.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x