Planning loopt altijd anders

Vorige week was ik vooral aan het worstelen met mijn planning. Weer op gang komen na de vakantie. Aan het einde van de week had ik mijn planning op orde aan de hand van thema dagen (lees er hier meer over). In het weekend werd mijn zoontje ziek, dus de hele planning was meteen om zeep. Tenminste dat dacht ik. In plaats van in de stress te raken en alleen nog maar in paniek te kunnen denken aan wat ik nu allemaal NIET kan doen, dacht ik na over een oplossing. En tegenwoordig denk ik veel minder dat ik alles alleen hoef op te lossen, betrok ik dit keer mijn man erbij.

En het ging verbazingwekkend goed. Het hielp heel goed met prioriteiten stellen. Wat is nu echt belangrijk wat ik vandaag wil doen en wat kan wachten?  Het was meteen een test case voor mijn nieuwe planning.

Verder gaf ik nog een webinar over eigenwijze marketing. Ik merk dat het aantal inschrijvers voor webinars steeds minder wordt. Nu heb ik voor dit webinar geen advertentie gemaakt, maar ik merk dat de energie er een beetje uit is. Ik vind het nog steeds leuk om een webinar te geven of te wel: te praten over marketing op eigen-wijze maar of een webinar daar nu de juiste vorm voor is? Dus ben ik ook begonnen met het delen van de inhoud van het webinar op Instagram. Je kunt dat hier volgen: https://www.instagram.com/gwynethleermakers/   

Ik ben ook heel enthousiast over mijn nieuwe horloge; garmin vivoactive 3. De horloge meet zo’n beetje alles. Het helpt mij om lekker in beweging te blijven en om hier nog meer bewust mee bezig te zijn. Eerlijk is eerlijk, het leek me eerst behoorlijk freak-achtig om alles te meten (hartslag, calorieën, stappen, sport, etc). Maar het is net zoals met je financiën: zonder inzicht geen overzicht. Zolang het mij positief motiveert, vind ik het fijn. Daarmee bedoel ik: als je wilt afvallen kun je op de weegschaal gaan staan of je kan dat niet doen. Het maakt niet uit wat je kiest, zolang het maar helpt om positief aan de slag te gaan met het bereiken van je doelen. Als ik op de weegschaal ga staan en ga tegen mezelf zeggen: ‘het lukt je toch nooit.’ Dan kan ik het net zo goed niet doen, want dan raak ik er van ontmoedigd. Als ik denk: ‘kom op, goed bezig, lekker doorgaan op deze manier.’ Dan werkt het juist motiverend. Zo is het met dit horloge ook. En zo is het in mijn bedrijf ook.

Vorig jaar aan het einde van het jaar was ik een beetje ‘doelen moe’. Ik zei tegen mezelf: ‘Waar ben ik nu mee bezig?’ ‘Is dit nu echt zo belangrijk?’ ‘Wat heeft het voor nut?’ Door opnieuw antwoord te vinden op deze vragen, ben ik weer gemotiveerd geraakt. Ook om doelen te stellen en ze na te streven, maar dit keer op een andere manier. Niet met de gebruikelijke ‘schop onder de kont’- aanpak, maar met een geheel nieuwe aanpak; ‘vriendelijkheid.’ Niet streven om te streven, maar jezelf blijven uitdagen zonder een gevoel te hebben dat je op dit moment wat mist. Dat was een hele eye-opener voor mij. Dat je zowel tevreden kan zijn met alles en tegelijkertijd ambitieus kan zijn.  Dat geeft positieve energie.

Gisteren was ik zo blij met het mooie winterweer. Ik hoopte er al weken op. Ik houd zo van het winterse licht. De mooie koele tinten in de ochtend en in de avond. Het wit. De kou. Niet dat ik nu sta te trappen om in de kou te gaan staan, maar als ik het wel doe voel ik zoveel energie. Een totaal andere energie dan in de zomer. Dit voelt helder, verkwikkend en heel alert. Ik houd ervan.

Vanochtend had ik de gelegenheid om met mijn camera op pad te gaan. Ik was iets te laat voor het mooie rode licht. Met dit weer kun je toch niet binnen blijven zitten?

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x