De persoon worden die je altijd al had willen zijn

Het was een warme dag. Ik zat buiten onder de overkapping in de tuin. Mijn benen omhoog en op mijn schoot de Ipad. Ik was het zoveelste boek aan het lezen. En toen las ik dit: ‘Door te schrijven ben ik de persoon geworden die ik altijd al had willen zijn.’ Dat was het. Dat was precies de reden waarom ik schreef.

Mijn boek was net uitgekomen. Ik had het idee dat ik nu een schrijfster was. Ik keek af en toe rond op fora waar andere debutanten om raad vroegen. Ik voelde niets. Geen herkenning. Geen saamhorigheid. Geen welkom-bij-de-club-gevoel. Was ik nu weer bezig mezelf in een hokje te proppen? De dagen erna begon ik weerstand te ervaren. Begon nu alles weer opnieuw? Was schrijven dan niet mijn passie?

Dus ik deed, wat ik altijd deed: schrijven. Al mijn gedachten spuugde ik uit in word. Het was een en al frustratie. Er wilde iets uit en het kwam er niet uit. Ik ging hardlopen en toen mijn boze energie was verbrand, ging ik weer schrijven. Ik schreef dat ik mezelf met een groep vrouwen zag en de woorden mindfulness, yoga en reiki kwamen voorbij. En toen ineens ging het licht aan. Ik schreef:

Ik wil schrijven, ik wil creëren en ik wil met mensen zijn.
Mensen begeleiden in het schrijven.
Het schrijven als coaching tool.
Het schrijven om bij jezelf te komen. In een groep en toch alleen.
Schrijven om bij je antwoorden te komen. Elke dag weer. Dat is het.

Zo werkt dat dus, schrijven.

Dit is de reden waarom ik schrijf. Ik wil geen romans schrijven. Ik wil geen informatieve boeken schrijven. Ik wil een verhaal vertellen. Ik wil mijn waarheid onderzoeken. Ik wil weten welke persoon erachter die gedachten zit. Ik wil tot de essentie van wie ik ben komen. Ik wil de persoon worden die ik altijd al had willen zijn. En ik weet nu wat ‘mijn manier’ is. En dat is: ritueel schrijven.

Ritueel schrijven is eenvoudig en tegelijkertijd leidt het je door complexe lagen. Je hebt er niets voor nodig. En ik wil je graag helpen om te starten met ritueel schrijven. In het ritueel schrijven dagboek, laat ik je zien hoe je vandaag nog kan beginnen.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je ontvangt het ritueel schrijven dagboek:

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x