Even iets heel anders dan je van mij gewend bent. Ik ben echt geen keukenprinses, maar soms vind ik het leuk om zelf iets te maken. Laten we zeggen dat het periodes zijn. En dit is zo’n periode.
Toen ik nog bij King Cuisine – fabrikant van olijven, tapenades, tapas en salades – werkte, testte ik regelmatig producten in de keuken. Uiteraard met als voorwaarden: makkelijk en snel.
Op deze site staan vaak lekkere (en gemakkelijke) suikervrije recepten. Daar vond ik ook het recept voor suikervrije gevulde speculaas. In plaats van kokosolie heb ik roomboter gebruikt.
Zo maak je het:
Nodig: 100 gram amandelmeel, 250 gram speltmeel, 1 ei, 100 gram honing, 100 gram gesmolten roomboter, 3 el speculaaskruiden, 1 tl bakpoeder, amandelschaafsel, muffinblik of cakeblik, keukenmachine, bakpapier, kom.
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Amandelmeel en honing in keukenmachine. De spijs moet een beetje smeuïg zijn, water toevoegen indien nodig. Het mengsel in de koelkast zetten.
Het ei splitsen, eiwit en eigeel apart bewaren.
Eiwit, speltmeel, roomboter, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom door elkaar mengen. Het deeg in twee delen splitsen. Het cakeblik of muffinblik met bakpapier bedekken, 1 deel van het deeg erin, amandel-honingmensel er op. Daarna bedekken met tweede deel deeg. De bovenkant bestrijken met eigeel en het amandelschaafsel.
Voor 25 min. in de oven zetten op 180 graden.
Daarna? Nog even geduld, goed laten afkoelen. Smakelijk!
Fijne pakjesavond!