Over mij

Mijn verhaal

Schrijven als rode draad

Voor mijn zevende verjaardag kreeg ik een dagboek. Sindsdien is schrijven een rode draad in mijn leven. Al zag ik dat lange tijd niet zo. Als kind was ik vooral bezig met verhaaltjes schrijven, tekeningen maken en in bomen klimmen. En omdat ik ben opgegroeid met de rslogan: ‘een slimme meid is op de toekomst voorbereid,’ werd het later allemaal wat serieuzer.

Dat betekende studeren (sporteconomie en vrijetijdswetenschappen) en carrière maken (marketing manager, management teamlid, leidinggeven). De slogan uit mijn jeugd bleek hardnekkig. Want zelfs toen ik in 2011 voor het eerst moeder werd, een met hellp gecompliceerde zwangerschap had en een jaar daarvan moest herstellen, bleef ik de lat voor mezelf torenhoog leggen. Dit keer niet in loondienst, maar in het ondernemerschap. Ik was zo’n vrouw waarvan je dacht dat ze alles perfect voor elkaar had. En ik deed ook erg mijn best om dat perfecte plaatje vol te houden.

Eind 2015 kon ik niet meer doen alsof. Ik had het gevoel dat alles was mislukt en ontdekte dat ik vooral heel veel dingen moest van mezelf. Wat verlangde ik nu echt? Toen ik mezelf die vraag stelde, kwam een oud verdriet naar boven. Dit keer kon ik er niet meer onderuit. Dit verdriet zou niet zomaar weg gaan. Ik besloot om mijn verlangen het schrijven van een boek te volgen. In januari 2016 begon ik met schrijven over mijn leven, al vond ik dat zelf niet zo bijzonder. De woorden stroomden door mij heen. De wortel van het verdriet werd zichtbaar. Mijn roman Moederwond werd het jaar daarna gepubliceerd.

 

Het schrijven van mijn persoonlijke verhaal heeft mijn leven getransformeerd. Dat klinkt altijd heel hoogdravend en toch kijk ik er zo op terug. Ik ontdekte waarom ik als kind zo graag in dagboeken schreef. Ik ging schrijven steeds meer inzetten als zelfcoaching. Schrijven was voor mij een weg geworden voor het vinden van mijn eigen wijsheid. Voor het afstemmen van mijn binnenkant met de buitenkant. Voor het volgen van mijn intuitie en daar actie op ondernemen. En voor het bloot leggen van mijn ware verlangens.

De druk van ‘doen alsof’ en de schone schijn ophouden, viel van mij af. Ik kon gewoon eerlijk zijn naar mezelf en naar anderen. Dat voelde alsof mijn schouders naar beneden zakte en mijn kaak ontspande. Alsof je na een drukke dag je lijf in een warm bad laat zakken.

Ik verdiepte me verder in het helende en transformerende effect van schrijven vanuit je hart. Daarbij ontwikkelde ik de schrijfmethode Soul Journaling© en richtte in 2018 STORY Community op. Ik wil op een laagdrempelige en toegankelijke manier zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met schrijven als zelfcoaching om jouw eigen wijsheid te ontdekken en te laten zien. Ik geloof dat er zoveel vrouwen zijn die voelen dat er een verhaal in zich zit en op de een of andere manier lukt het niet dit te uiten.

Uiting geven aan wie je bent kan op verschillende manieren. Of het nu een boek, een schilderij, een tekening, een onderneming, een gesprek, een lezing, een presentatie is. Dat maakt niet uit. De vorm vindt jou vanzelf. Het begint aan de binnenkant. En daar is een beetje moed voor nodig.

Hoewel ik van schrijven houd, zit ik niet de hele dag achter mijn laptop. Ik schrijf nog steeds in dagboeken en in notitieboeken. Ik ben ook graag buiten in de natuur. Tussen de kerstbomen op de kwekerij (die mijn man en ik samen hebben) of in de loonse en drunense duinen waar ik graag wandel en hardloop. In de natuur komt mijn actieve geest tot rust, ervaar ik de elementen en is er ruimte voor inspiratie.

Laat de schrijfster in jou vrij

  • Is het bijhouden van een dagboek een gewoonte voor jou?
  • Gaat schrijven je makkelijker af dan praten?
  • Vond je het op school leuk om opstellen te schrijven?

Dan ben jij een geboren schrijfSTER. Al voelt dat nu misschien nog niet zo.

Bij het schrijfritueel gaat het om schrijven vanuit je hart. In slechts 15 minuten ga je ervaren dat ook jij schrijfster bent en een verhaal hebt.

Start direct

Door je aan te melden ga je akkoord met mijn privacy beleid en krijg je wekelijks e-mail van mij met daarin een soul journal prompt (afmelden kan altijd op elk moment).