Over jezelf laten zien

Jezelf laten zien. Ja, dat doe je wel als je voor jezelf begint. Het bedrijf dat ben jij. Geen excuses, niet verstoppen achter de directeur, geen verantwoordelijkheid ontduiken. Verschuilen is er nu echt niet meer bij. En dat maakt je ook kwetsbaar.

Ik ben heel lang bezig geweest met  het uitzoeken hoe ik mezelf moest omschrijven. Gaandeweg kwam ik er achter dat ik mezelf niet zou vinden achter mijn laptop aan de keukentafel. Het gepieker hierover leverde mij alleen maar onzekerheid en moedeloosheid op.

Wat helpt dan wel?

Doen, doen en doen.

Gewoon doen dus. Het klinkt heel gemakkelijk en dat is het ook. De beren op de weg gewoon laten staan en doorlopen. En dan kom je buiten je comfortzone en dat voelt onzeker en onwennig. Dat hoort er bij.

Mijn eerste stap in het kader van gewoon doen is het openbaar maken van mijn blog. Ik schreef al regelmatig artikelen, maar niemand kreeg ze te lezen. Met het publiceren van mijn blog heb ik ontdekt dat ik het leuk vind om te schrijven en mijn ervaringen te delen. De reacties van mensen op hetgeen ik schrijf doen me goed en motiveren mij om door te gaan.

Begin met kleine stapjes in het proces van jezelf laten zien. Je hoeft niet meteen alles bloot te geven. Start met iets kleins en ga stap voor stap steeds verder. Jij bepaalt wat je wilt laten zien.

Een boek waaruit ik waardevolle adviezen heb gehaald is “Laat jezelf zien” van Judith Webber. Het is een praktisch en eenvoudig boek en zet je aan tot actie.

En, welke eerste stap zet jij?

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x