Oplapmiddel

Ik verlang naar meer rust, naar eenvoud en naar balans. Terwijl ik om me heen hectiek, onrust en drukte zie. Nu ben ik volgens mij zo ongeveer de laatste die nog nooit iets aan yoga heeft gedaan, tijd om daar verandering in te brengen. In beweging zijn zonder te hoeven presteren. En een rustmoment voor mezelf.

Gedreven als ik ben ging ik meteen uitzoeken welke mogelijkheden erbij mij in de buurt zijn. Ik praatte er met wat mensen over en kreeg zelfs een gratis proefles aangeboden.

Toch ben ik niet gegaan. Ik gebruikte het als oplapmiddel. Terwijl de grote stroom van hectiek en drukte gewoon doorgaat. Misschien kan ik het vergelijken met sporten en eten. Je kan de hele dag ongezond eten en op je stoel blijven zitten om vervolgens ’s avonds 2 uur intensief te sporten. Dat noem ik een oplapmiddel.

Zo ga ik ’s ochtends van school naar kinderdagverblijf om vervolgens door te racen naar kantoor. En ’s avonds heb ik dan echt mijn rustmoment nodig in de vorm van een yogales. Dat strookt niet met mijn gevoel en eigenlijk ook niet met mijn hoofd.

Het kan anders, zoals in de zogenoemde blauwe zones. Dat zijn 5 plekken (Sardinië, Okinawa, Loma Linda, Nicoya en Ikaria) op aarde waar mensen gezonder en gelukkiger zijn dan in de rest van de wereld. Ik hoorde voor het eerste over dit fenomeen in de TV Show van Ivo Niehe en was meteen gefascineerd. Een leven met meer rust, eenvoud en balans kan dus wel.

Enkele van hun “geheimen” zijn dat ze bewegen door tuinieren en huishoudelijk werk, ze een levensdoel hebben en zo weinig mogelijk stress ervaren. Mijn eigen interpretatie is dat ze meegaan met de stroom van het leven en doen wat nodig is.  Ze hebben geen oplapmiddel nodig.

En dan hoop je nu natuurlijk op een aantal snelle tips. Die heb ik niet voor je. Het aanpassen van een levensstijl gaat stapje voor stapje. Mijn eerste stapje is dat ik begonnen ben om eerder op te staan om yoga- en stretchoefeningen te doen. Zo heb ik bij de start van de dag een moment voor mezelf en heb ik minder last van de hectiek.

Zo heb ik aan het eind van de dag geen oplapmiddel meer nodig.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x