Meisjesdroom: een boek schrijven

Ik denk dat ik een jaar of acht was. We waren op zondagmiddag met al mijn neefjes en nichtjes bij opa en oma. Mijn ooms en tantes zaten aan de grote tafel. Wij liepen rond in de keuken, keken af en toe televisie of speelden buiten. Totdat oma ons riep en zei dat ze iets had voor ons. Ze liep naar het buikkastje met drie lades en opende de bovenste lade. Ze pakte er een stapel boeken uit. Allemaal onbeschreven, met rode kaft.

Ik zie nog voor me hoe ik mijn exemplaar aanpak van haar. Mijn oma kon vast achter mijn brilglazen de twinkeling in mijn ogen zien. Ik pakte de kleurpotloden en besteedde de hele middag aan het illustreren van de kaft, uiteraard met mijn naam erop in mijn mooiste handschrift. Toen ik klaar was, liep ik naar de grote tafel. En liet trots aan mijn moeder mijn boek zien. ‘Ik ga een boek schrijven!’

Nu meer dan 30 jaar later, staat dat buikkastje in mijn woonkamer. In de bovenste lade ligt mijn boek: mijn roman Moederwond. Precies op de plek waar de droom ooit begon.

Heb jij die droom ook? Dan nodig ik je graag uit voor mijn 3-delige training STORY | Magie & Meesterschap. En wie weet, ligt jouw boek straks ook op de plek waar het allemaal ooit begon.

Schrijf je hier in.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x