Me-time

Tijd voor jezelf, me-time, daar willen we meer van. Ook ik. Daarom maakte ik een gratis e-cursus: Meer tijd voor jezelf in 10 dagen (niet meer beschikbaar overigens). In het kort gezegd kwam het er op neer dat je ging kijken hoe je jouw tijd eigenlijk besteedde en of je niet te druk was met zaken waar je geen invloed op had. Na een week kon je de conclusie trekken dat de tijd die je voor de televisie doorbrengt ook anders kan worden ingevuld. En voilà, meer me-time was voor handen.

Steeds vaker zie ik meer van dit soort praktische tips en adviezen voorbij komen. En ze zijn allemaal waar. Waarom lukt het dan toch niet om structureel meer me-time te ervaren? Ik heb nog steeds het gevoel dat ik te weinig tijd voor mezelf heb. En dan heb ik het niet over een uurtje sporten, shoppen of een boek lezen. Als je nauwelijks televisie kijkt, heb je tijd genoeg voor dat soort dingen.

Ik denk dat het gevoel dat hoort bij meer me-time willen dieper gaat. Voor mij is het een behoefte aan meer rust ervaren. Om echt los te komen van de dagelijkse hectiek. En natuurlijk is het ontspannend om ’s avonds een uitgebreid bad te nemen. Maar als de dag daarna weer chaotisch en hectisch is, heb ik dat bad weer nodig. Dan is het een tabletje tegen de hoofdpijn. De oorzaak wordt niet aangepakt.

Waarom willen we eigenlijk meer me-time? Welke behoefte ligt er achter? Wat wil dat gevoel mij vertellen?

Ik ga dat eens mooi uitvogelen. De komende dagen heb ik namelijk heel veel tijd voor mezelf op het strand in Zuid-Spanje.

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

pffff…, is er nog plek in je koffer?

De keuze om écht Me-time te pakken (voor mij betekend dat 100% afzonderen van mijn huidige energieke, drukke, óvervolle leven…, voor korte tijd lijkt me dat het summum…!) lijkt een verhaal uit een sprookjesboek. Gewéldig.., doch ongrijpbaar….

Wat is dat toch met mij, dat ik het ieder ander zou adviseren en zelf níet doe…? Het zal de angst om anderen teleur te stellen wel zijn. Ik geloof dat ik eerst een reset in mijn huidige waarden en overtuigingensysteem moet maken….. Ja,ja…, ik weet het wel…!

Geniet van een bijzondere tijd! – Ankie –

2
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x