Lokale helden

Weet je wat ik zo fijn vind? Als ik aan het hardlopen ben, komen er altijd verhalen mijn hoofd in. Wat ik minder fijn vind is dat ik ze dan niet meteen kan opschrijven. Of misschien is dat juist wel de bedoeling.

Tijdens het hardlopen vandaag dacht ik terug aan een bijeenkomst die Karin van Operatie frisse peper organiseerde omdat te vieren dat ze haar eigen bedrijf was gestart. En om meteen wat te laten zien van haar activiteiten. Ik ging er samen met mijn zus, Babette heen.

Het thema van die avond was “Become a Hero”. Bij binnenkomst kregen we een kaartje in ons handen waar we op gingen schrijven wie onze held was. Helden hoeven geen beroemdheden te zijn. Ik houd er juist van om lokale helden te hebben. Mensen uit mijn omgeving, waar ik me gemakkelijker mee kan identificeren.

Dus schreef ik op wie als eerste in mij opkwam en dat is Petra van Kinderdagverblijf Buitenlust. Als je nu kijkt naar het bedrijf van Petra zie je een succesvol agrarisch kinderdagverblijf met een prachtig nieuw pand, een gigantische speelweide, een groot team enthousiaste medewerkers en elke week nieuwe aanmeldingen.

Toen Paco voor het eerst bij Buitenlust kwam was Petra gastouder en was ze druk in de weer om een vergunning te krijgen voor kinderopvang. En ook toen al vond ik Buitenlust geweldig, zonder groot mooi pand en zonder gigantische speelweide. Dat komt door Petra. Omdat zij haar werk met zoveel passie doet. En dat ze ondanks vele tegenslagen nooit uit het veld is geslagen. Ze is altijd doorgegaan en heeft altijd naar de mogelijkheden gekeken. En dat maakt dat ik toen aan haar dacht als held. Omdat ze werkt met hart en ziel en dat zie je terug in haar bedrijf.

Als je een succesvol bedrijf ziet, realiseer je dan dat er een weg naar dat succes is geweest. En vaak is dat niet de gemakkelijkste weg. Juist deze mensen uit je eigen omgeving kunnen een grote inspiratiebron voor je zijn omdat je van dichtbij hebt gezien van waar ze gekomen zijn.

En wat betreft het hardlopen. Als je even weggaat uit de dagelijkse sleur, even een frisse neus gaat halen, kom je vanzelf met inspiratie terug.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x