Leven en werken vanuit bezieling

Leven en werken vanuit bezieling. Dat vond ik lange tijd te mooi klinken om waar te zijn. En toch is dat wat ik nu doe.

Ik woon nog steeds in hetzelfde huis. Ik heb nog steeds dezelfde partner. Ik zie er nog min of meer hetzelfde uit. Ik doe nog steeds hetzelfde werk. Ik heb nog steeds dezelfde vrienden.

Het lijkt erop alsof er niets veranderd is. Toch wel.

Bezieling heeft namelijk niets te maken met de buitenkant. In eerste instantie niet. Het heeft alles te maken met de binnenkant. Bezieling treedt op als je echt gaat luisteren naar wat jij graag wilt. Dat jij jezelf voorop stelt. Elke dag weer.

Dat heeft niets te maken met egoïsme of onbehoorlijk gedrag onder het mom van jezelf zijn. Het heeft alles te maken met jezelf durven zijn. Naar jezelf te durven kijken. De confrontatie aan te gaan met je demonen. En niet alleen aan de oppervlakte. Nee, ook die laag daaronder en daaronder en daaronder. Naar die plek durven gaan waar het pikdonker is. Waar het nooit licht wordt. Daar moet je zijn. Daar zitten je demonen.

Niemand kan die demonen voor je bestrijden, dat zul je zelf moeten doen. Je kunt zoveel challenges, webinars, trainingen volgen als je wilt. Pas als je bereid bent echt naar jezelf te kijken, echt naar binnen te gaan. Dan ben je in staat te werken en leven vanuit bezieling.

Dan gaat het niet meer over geld verdienen, succesvol zijn, meer klanten, een andere baan, een andere partner, een nieuw huis, etc. Vul maar in wat je wil. Dan gaat het over het vervullen van je diepste verlangens. Dan gaat het over de persoon worden die je altijd al had willen zijn.

Dat wil niet zeggen dat geld verdienen, succesvol zijn, meer klanten willen, etc niet goed is. Ik wil ook geld verdienen. Ik wil zelfs veel geld verdienen. Want als ik veel geld heb, kan ik mijn bedrijf ontwikkelen. En ik heb gemerkt dat er twee paden zijn. Het ene pad heb ik reeds bewandeld: veel kennis vergaren, hard werken, veel geld verdienen. En het tweede pad is bezield werken en leven. Ondernemen vanuit bezieling. Vanuit mijn intuïtie. Op basis van mijn unieke plek in het groter geheel. Het schrijven van mijn roman Moederwond was de eerste stap hierin. En zo is het me voor het eerst gelukt om met mijn passie geld te verdienen.  Nu ga ik verder op dit pad en kijken waar het me brengt.

Ben je geïnteresseerd in dit pad? Ontdek wat het voor jou betekent door te starten met ritueel schrijven. Download hieronder het 7-dagen ritueel schrijven dagboek waarin ik je de methode uitleg.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x