Laatste dagen van het jaar

Wat was het een intensieve periode op de kerstbomenkwekerij. Veel klanten, veel wisseling in uitzendkrachten. Elke ochtend weer de stress of we er die dag alleen voor stonden. Wat echt niet kon. We hadden mensen nodig om de bomen klaar te krijgen en alle klanten uit te leveren. Kerstmis is een harde deadline.

Uiteindelijk is alles goed gekomen, maar het heeft veel slapeloze nachten gekost. Waarbij ik midden in de nacht kerstfilms keek die eindigen met een kus. Je kent ze wel. Volgend jaar moet het anders, dat is duidelijk. We gaan snel evalueren, want nu zit alles nog vers in het geheugen.

Dan nu eindelijk rust. Nou ja, laatste administratie bijwerken, opruimen en schoonmaken. Alles in orde maken voor een nieuw jaar. Maar ook ontspannen. Even niet te veel moeten. Niet meteen nieuwe plannen maken. Gewoon even tot rust komen.

Daarom heb ik het yulejournal gemaakt om in de periode vanaf 21 december (midwinter) en nieuwjaar terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Geen concrete voornemens, meer een verkenning. Voor kerst is het altijd druk met werk, schoolvieringen, borrels maar met kerst daalt de rust misschien in. Mooi moment om voor het slapen gaan of bij het ontwaken het yulejournal erbij te pakken en te schrijven.

Je kan het hier downloaden.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x