Je wilt meer klanten

Als je niet weet wat je wilt, krijg je niet vanzelf meer klanten. Dit klinkt heel logisch, toch zie ik het steeds weer gebeuren.

Het zijn vaak slimme ondernemers. Ze hebben veel ideeën, veel zelf gedaan en doen ook aan marketing. De praktische, zichtbare kant ervan dan. Ze zitten plaatsen berichten op Facebook, doen zelfs Insta Stories en plaatsen af en toe een blog op hun website. Toch hebben ze nauwelijks genoeg klanten. Hoe kan dat dan?

Omdat marketing niet alleen zichtbaar aanwezig zijn is. Het is veel meer dan dat. Het begint bij wie jij bent en wat jij verlangt. En dat vergeten veel ondernemers. En niet alleen zij, ook marketeers. Ik heb nog nooit een online training of business coachtraject gevolgd waarbij hier écht op ingegaan werd. De focus ligt altijd op de ideale klant, daar blijf je heel lang op doorgaan. Maar hoe kun je jouw ideale klant écht kennen als je jezelf niet voldoende kent?

Voor mij begint marketing altijd bij je essentie, bij de verlangens die diep in jou leven. Soms zelfs nog verborgen zijn. Verlangens die ervoor zorgen dat jij al het talent benut dat je in je hebt. Verlangens die zorgen dat jouw ideeën de wereld in komen. Verlangens die zorgen dat je geïnspireerd bent om het op jouw manier te doen. Verlangens die aanhaken bij een groter geheel, bij een positieve verandering in de wereld. Die verlangens stuwen jou voort om jouw boodschap in de wereld te zetten. En jouw bedrijf is daar een middel voor.

Als je hier geen aandacht aan besteed en direct begint met de marketingtools – zoals Facebook en Instagram – is je marketing hol. En in de toekomst is je bedrijf zelfs niet eens meer levensvatbaar. Omdat ik geloof dat we dan alleen nog maar succesvol kunnen zijn als we ondernemen vanuit authenticiteit, op onze unieke en eigen-wijze.

Weten wat je wilt, weten wat je verlangt, waar het jou écht om gaat, dat is de essentie voor een succesvol bedrijf met betekenis. En dan krijg je klanten. Dan verdien je geld met wat je het allerliefste doet.

Meer weten? Download mijn ebook: 111 eigenwijze marketingtips

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x