Je droom leven, hoe doe je dat?

Je droom leven. Dat is wat je anno 2014 zou moeten doen.

Voor de meeste moeders bestaat de dag uit kinderen wassen, aankleden, eten geven, eventueel naar school/opvang brengen. En er voor zorgen dat je er zelf representatief uit ziet (lees: kleding zonder snot en spuug).
En ondertussen ook nog een lieftallig echtgenote zijn, gezond willen eten, in beweging blijven. Bovendien tussen de bedrijven door misschien ook nog wat geld verdienen.

Hoezo droom leven? Waar hebben we het over? Als je even uitgeblust op de bank zit wil je even helemaal niks moeten. Een kop koffie of thee is dan wat je wilt en het liefst nog met een hele lading chocolade erbij. Tenminste in mijn geval dan.

Misschien is het wat overdreven geschetst en zie je nu allerlei Brigitte Jones taferelen voor je. En misschien klopt dat ook wel, maar dat geldt echt niet voor alle dagen. Iedereen heeft een vlammetje in zich dat harder gaat branden als je doet wat je echt leuk vindt. Door de drukte van alledag is het moeilijk daar bewust van te zijn. Daar is stilte en rust voor nodig.

Toch nog even over die droom leven. Ik dacht altijd dat je droom iets heel grootstmoest zijn, iets waar je heel beroemd mee zou worden en heel veel geld mee zou verdienen. En natuurlijk het liefst begonnen met helemaal niets. Een beetje het clichébeeld van de Amerikaanse droom.

Maar tijdens een vakantie realiseerde ik me dat jouw droom niet de mijne is en mijn droom niet de jouwe. Zoals Paulo Coelho mooi omschrijft in zijn boek de Alchemist, iedereen heeft zijn eigen legende:

“It’s what you have always wanted to accomplish. Everyone, when they are young, knows what their Personal Legend is. At that point in their lives, everything is clear and everything is possible. They are not afraid to dream, and to yearn for everything they would like to see happen to them in their lives. But, as time passes, a mysterious force begins to convince them that it will be impossible for them to realize their Personal Legend.”

En voor de een is dat een reis naar Afrika, voor de ander een eigen boek schrijven en voor weer een ander zorgen voor een groot gezin.

Hoe weet je wat jouw droom is?
Je hoeft het niet te zoeken, het is er al. Misschien is het nog niet kristalhelder, maar dat komt vanzelf.

De volgende tips helpen mij nog steeds:

  1. Denk terug aan hoe je was als kind. Wat vond je leuk? Met welk speelgoed kon je uren spelen? Vraag het ook eens aan familieleden.
  2. Doe vaker iets wat je leuk vindt. Het maakt niet uit wat, spendeer tijd aan dingen die je leuk vindt. Je krijgt er energie van en het vuurtje wakkert aan.
  3. Neem voldoende rust. Probeer ook eens helemaal niets te doen. Je kunt bijvoorbeeld 1 middag in de week plannen dat je niets per se iets hoeft te doen. Kijk eens wat er gebeurt.
Misschien is het toch mogelijk je droom te leven. Wat denk jij?
Ik ben zeer benieuwd naar jouw ervaringen? Deel ze gerust hieronder in de comments. Via facebook of twitter kan natuurlijk ook.
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x