Ik ben weer terug bij af

Ik kan het niet laten om de vergelijking met ‘de Alchemist’ van Paulo Coelho te maken. Schaapsherder Santiago maakt een lange reis om vervolgens weer terug te keren naar de plek waar hij ooit zijn reis begon. Toen ik in 2013 mijn bedrijf Marketing met een Missie noemde, was ik onderweg. Ik zocht naar antwoord op vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘wat doe ik hier?’

Binnenkant matchen met buitenkant

Marketing met een Missie gaat over authentiek zijn, jezelf zijn. Het gaat over het matchen van de binnenkant met de buitenkant. Het gaat over leven vanuit bezieling. Niet vanuit wie je wilt zijn, maar vanuit wie je bent. En vervolgens gaat het om de praktische vertaling. Ik had mijn plan helder voor ogen. Zo ging ik het doen. Toch liep het anders.

Zoeken

Al gauw kon ik aan de slag voor enkele opdrachtgevers. En al snel deed ik wat ik altijd al deed. Ik was alleen maar bezig met de buitenkant. Ik liet het gebeuren, want het ging me makkelijk af en ik verdiende prima. Ik zocht afleiding en ging bloggen over mijn werk-moederschap ervaringen. Ik dacht ‘daar moet ik iets mee.’ En van het een kwam het ander. Mijn opdrachtgevers waren niet bezig met de buitenkant. Ik was degene die ermee bezig was. Ik wilde niet naar binnen kijken. Bij hen niet en vooral niet bij mezelf. Ik bleef bij wat ik al kende. Bij wat vertrouwd was. Ik bleef me vasthouden aan projecten en aan de plannen die ik had gemaakt. Ik wilde adviseren over het ontdekken en volgen van je missie. Maar ik deed het zelf niet.

Essentie

Toen liep ik vast en wist ik niet hoe ik verder moest. In mijn ogen faalde alles wat ik vastpakte. Er zat een gapend gat tussen wie ik van binnen was en wat ik aan de buitenkant liet zien. Ik liet me beïnvloeden door verkooptrucjes en marketingpraatjes. Ik dacht zelfs dat ik ze ook moest verkondigen. Zelfs al ging het tegen mijn gevoel in. Ik maakte mezelf wijs dat het angst was. De angst om mezelf echt te laten zien. De angst zat ergens anders, diep van binnen. Ik durfde niet echt naar mezelf te kijken. Ik accepteerde niet wie ik was en daarom deed ik alsof ik iemand anders was. Ik wilde een soort perfecte versie van mezelf maken. Een fee uit een sprookjesboek, met golvend blond haar en een zoete glimlach. Pas toen ik naar binnen ging en de rotzooi opruimde, kwam er ruimte om mezelf te zijn.

Falen bestaat niet

Ik dacht dat ik tijd verloren had. Kostbare tijd die ik had besteed aan zoeken. Tijd die ik beter had kunnen invullen om mijn bedrijf op te bouwen. Nu moest ik weer helemaal opnieuw beginnen. Toen ik dit filmpje van Oprah zag, wist ik dat ik niet had gefaald. Ik had slechts de aanwijzingen opgevolgd. En die hebben me gebracht tot waar ik nu ben. En die plek is misschien wel hetzelfde als waar ik me in 2013 bevond. Leven vanuit je missie. Met dit verschil dat ik nu heb ervaren wat het is om iets te doen met bezieling. En om te ervaren hoeveel voldoening en plezier het me geeft.

When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.  – Rumi

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

Mooi verhaal Gwyneth. Heel herkenbaar ook. Het vereist de allergrootste kracht om te blijven doen wat je zelf echt graag wil. Ik heb een vergelijkbaar proces meegemaakt en nu ook terugkijkend ben ik ook weer waar ik ooit ben begonnen, maar dan zoveel rijker en met heel veel mooie ervaringen die ik nu ook met een boek ga overdragen 🙂 Ken je het boek “Op de Tweesprong van moeten en willen”? Zo inspirerend!! Liefs

2
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x