Ik ben niet goed genoeg

Tijdens de vakantie ontstonden er nieuwe ideeën. Ik werd enthousiast. En ik zag mezelf al bezig met de uitvoering ervan. Tot er een vervelend, zenuwachtig gevoel mijn onderbuik in kwam. ‘Ik ben daar nog niet goed genoeg in. Ik moest eerst nog….’

Vul de puntjes maar in: een opleiding volgen, gratis werk doen, oefenen, bevestiging vragen aan anderen, etc.

Ik zit buiten. Het is mooi weer. Ik heb net een stokbroodje gemaakt en neem een hap. Ondertussen wordt de hele stroom gedachten voor de zoveelste keer afgespeeld in mijn hoofd. En ineens hoor ik in gedachten dit:

‘Je bent altijd goed genoeg voor dit moment.’

De negatieve gedachten stopten. En ik herhaalde voor mezelf: ‘Ik ben altijd goed genoeg voor dit moment.’ Ik liet de betekenis ervan tot me doordringen. De spanning in mijn buik verdween. Ik haalde een paar keer diep adem; ik had weer lucht.

‘Ik ben altijd goed genoeg voor dit moment.’
Herhaal het maar eens voor jezelf. Laat de betekenis doordringen. Het betekent namelijk dat jij precies alles in je hebt wat je op dit moment nodig hebt. Op dit moment beschik jij over voldoende kennis, ervaring om te doen wat je nu graag wil doen. Om te zijn wie jij nu wil zijn.

Het betekent ook dat je niet hoeft te wachten. Je hoeft niet te wachten op het moment dat je wel goed genoeg bent. Dit moment is namelijk al aan de orde. Het is NU.

Buig de overtuiging: ‘Ik ben niet goed genoeg,’ om in deze positieve overtuiging: ‘Ik ben altijd goed genoeg voor dit moment.’ Telkens als het negatieve stemmetje je gedachten overneemt, herhaal je dit voor jezelf.

Verder oefenen met het ombuigen van negatieve overtuigingen? Ritueel Schrijven kan je daar bij helpen. Tot het einde van de maand augustus 2017 volg je deze cursus nog gratis. Je kunt je hier inschrijven.

Op de foto zie je mijn dochtertje. Er is geen vezel in haar lijf die denkt dat ze iets niet kan of ergens niet goed genoeg voor is. Integendeel. Ze kijkt naar een trap en zegt: ‘Ik durf dat wel, mama.’ En ze begint met klimmen. 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x