Van hoogtepunt naar dieptepunt: een golfbeweging

De afgelopen dagen is me weer heel duidelijk geworden, hoe sterk mijn innerlijk wordt beïnvloed door de buitenwereld.

Ik had namelijk stress.

Zondag is mijn boekexpositie en ik moest nog wat dingen regelen. Hoewel ik zeeën van tijd had, bleef ik het gevoel van een tekort ervaren.

Soms werd ik ’s nachts wakker met een bonzend hart. Ik bedacht me ineens dat het mogelijk was dat de boeken er niet op tijd zouden zijn. Die gedachte kon ik niet meer loslaten en hield me wakker.

Na een afmelding van iemand, kwam het ineens in me op dat er misschien wel helemaal niemand zou komen zondag. En dat ik dan de hele middag eenzaam zat te wachten als een prinses in een kasteeltje.

Toen ik zag dat mijn boek te koop stond bij Bruna, voelde ik me ineens heel trots. Ik had het toch maar gedaan: een boek geschreven.

Maar toen ik er een halve dag en een avond over deed om een geluidsfragment op een of ander apparaat te krijgen zodat ik het kon afspelen, voelde ik me ontzettend klunzig.

De golfbeweging van hoogtepunt naar dieptepunt is er altijd. Maar in een stressperiode wordt het duidelijker zichtbaar. Verval ik makkelijker in oude patronen. Het zal je niet verbazen dat de afgelopen dagen de control freak bij mij achter het stuur zat.

Weet je wat ik zou willen? Dat het niet uitmaakt wie de bestuurder is. Dat ik doorzie wie mijn auto bestuurt. En dat ik weet dat het een rol is. En dat een rol niet hetzelfde is als wie ik ben. Ik geloof dat het kan: innerlijk sterk worden.

Net zoals we ons lichaam trainen, kunnen we onszelf trainen om de geest te doorzien. Door bewust te zijn van onze rollen. Door tijd door te brengen in de innerlijke wereld. Door in contact te zijn met de natuur. Want dan zijn we in contact met onszelf.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x