Hoe zit het nu met je doelen voor 2024?

Het einde van januari komt weer in zicht. Misschien ben je net als ik dit nieuwe jaar met goede voornemens begonnen. Hier lees je wat ik heb gedaan.

Mijn ooit en nooit doel houd ik voor mezelf. Ik wil wel graag wat delen over mijn jaardoel.

Mijn jaardoel bestaat uit twee dingen:

  • Mijn boek afmaken en (laten) uitgeven. Het boek gaat over schrijven als innerlijk kompas en is gebaseerd op mijn trainingen en nieuwe informatie en inzichten. Ik ben er al een heel eind mee, dus ik ben gemotiveerd om dit te halen.
  • Mijn tweede doel is werk en studie. Die ga ik wat meer toelichten.

In oktober 2022 stopte ik met mijn online onderneming. Een aantal dingen wilde ik niet meer:

  • Online werken. Het op afstand werken en altijd vanuit huis werken ging me tegen staan. Ik vond dit eerst heerlijk. Door de coronaperiode werd het wel heel eenzaam. Ik realiseerde me toen dat ik live contact miste.
  • Online zichtbaar moeten zijn. Constant de druk voelen om te moeten verkopen. Content maken met als doel sales. Ik had daar helemaal geen zin meer in. Het voelde zwaar om constant zichtbaar te moeten zijn om mensen voor mijn trainingen te krijgen. Toen ik ‘het spel’ eenmaal door had, wist ik wat er voor nodig was om online sales te doen en dat was niet wat ik graag wilde. Zoals elke ondernemer weet is dat niets voor niets komt. Hoewel online ondernemen er heel makkelijk uit ziet, geldt dat ook hier. Ook daar moet je dan voor 100% achterstaan.
  • Ik ben klaar met mijn oude vak marketing en communicatie. En online ondernemen betekent nu eenmaal heel veel marketing doen. En nu kan ik gewoon lekker schrijven wat ik heel leuk vind zonder dat het marketing is (lees hier)

Nu staan de deuren open voor iets heel nieuws. Ik ben van plan werk en studie te gaan combineren. Ik heb al wat ideeën en de komende tijd ga ik op onderzoek uit en kijken wat er wil ontkiemen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x