Hoe val je op in de grijze massa? Iets met kanariegeel

Je wilt gezien worden. Niet omdat je heel hard staat te schreeuwen. Of omdat je heel erg de aandacht naar je toetrekt met uitroeptekens. Niet op een reclame-achtige manier, waar we allemaal van wegzappen.

Zichtbaarheid is niet moeilijk. Dat kun je gewoon kopen.

Je wilt gezien worden om wie je echt bent. Je wilt geen muurbloempje zijn. Geen grijze muis. Als je gezien wilt worden, trek je gewoon een kanariegeel pak aan.

En over een kanariegeel pak gesproken. Tijdens mijn afstudeerstage mocht ik een vrouwelijke directeur van een museum interviewen. En zij had dus echt een kanariegeel pak aan met kobaltblauwe schoenen. En volgens mij ook nog een hoed in die twee kleuren. Ze was echt een opvallende verschijning.

En weet je, dat kanariegele pak dat klopte gewoon bij haar.

Denk je nu: kanariegeel dat is helemaal mijn kleur, trekt het aan en laat het zien.

Als dat niet het geval is…

Vraag je af: wat maakt nu dat je gezien wilt worden? Natuurlijk wil je klanten en omzet. Maar daar hoef je niet per se zichtbaar voor te zijn. Er zijn genoeg manieren om geld te verdienen, in de basis is dat helemaal niet moeilijk (bel al je Linkedin contacten op en er ligt gegarandeerd ergens omzet op je te wachten).

Dus dat is niet de echte reden dat je zichtbaar wilt zijn. Jij hebt een boodschap. Jij hebt het gevoel dat jouw verhalen de wereld in moeten. Jij hebt een visie, jij hebt ideeën. En dat is op dit moment niet zichtbaar.

En dat betekent maar 1 ding: jij verzaakt het om je kanariegele pak aan te trekken.

Want iedereen heeft zo’n pak. Wellicht in een andere kleur of een andere vorm. En jij weet dat van jezelf.

Die directeur trok het gewoon aan. En het bleef niet bij het kanariegele pak. Ze had een totaal nieuw concept neergezet in de museumwereld. Zij droeg niet alleen een kanariegeel pak, zij was het ook in alles wat ze deed.

Stop met jezelf aanpassen.

Laat meer zien van wie je werkelijk bent.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x