Hoe krijg je flow?

Flow lijkt wel iets magisch te zijn. Want als je flow ervaart, dan gaat alles moeiteloos. Dan voel je dat je leeft.

Wat is flow eigenlijk? Het is een mentale toestand waarin je volledig opgaat in wat je doet. ‘Het stroomt,’ zeggen we dan.

De valkuil voor de meeste van ons is dat we wachten op flow, voordat we wat gaan doen. We wachten op inspiratie. We wachten op die geniale ingeving. We wachten op het briljante idee. Dan kan je lang wachten…

Want flow ervaar je niet tijdens het wachten. Flow ervaar je tijdens het doen van iets waar je ontzettend gepassioneerd over bent. Je vergeet de tijd. Vergeet te eten. Je gaat er helemaal in op. Dus om flow te ervaren zul je iets moeten doen.

Dit zijn mijn tips

Creëer de mogelijkheid om in flow te komen.
Uitstelgedrag komt om de hoek kijken. Je gaat nog een wasje draaien. Bedenkt ineens dat je nieuwe Instagramplaatjes wilt en brengt uren door op Canva of verzint allerlei andere klusjes die ineens moeten. Wat helpt is een timer zetten. Bepaal gewoon dat je 20 minuten gaat schrijven. Vind je dat te lang? Maak er 5 minuten van. Creëer de mogelijkheid om in flow te komen.

Volg je eigen ritme
Schrijf op je ‘fijne uurtjes’. Dat zijn de uren waarop jij het meest productief bent, het meeste energie hebt en het scherpst bent. Voor mij zijn dat de uren in de ochtend. Eerst liep ik altijd hard in de ochtend om vervolgens pas om 11 uur te beginnen met schrijven. Ontzettend zonde van mijn ‘fijne uurtjes’. Dus gooide ik het schema om. Nu loop ik ’s middags hard. Regel dit voor jezelf. Ook als je uurtjes midden in de nacht zijn of rond etenstijd. Volg je eigen ritme.

Begin met Soul Journaling
Soul Journaling is jezelf vrij schrijven. Schrijven om het schrijven. Schrijven om te doorzien waar jij jezelf saboteert. Op welke momenten jij je authentieke zelf verborgen houdt of niet aan het woord laat. Het is een manier van reflecteren op je gedrag. Je kijkt naar jezelf los van de invloed van je omgeving. Je komt meer in contact met je authentieke ik en leert ook van daaruit keuzes te maken. Begin met Soul Journaling

Onthecht jezelf van flow
Geef jezelf over. Laat het los. Vergeet flow. Vertrouw erop dat flow komt en dat jij daarin niet sturend bent. Zodra jij je onthecht van flow, is het precies daar wanneer jij het nodig hebt.

Inspiratie voor de komende maand nodig? Download hier de content kalender voor deze maand.

En dan nu aan de slag. Schrijven, creëren…. Je kunt het!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x