Hoe kom je in een mastermind met Annemarie Macnack – van Gaal?

Op de een of andere manier krijg ik altijd wat ik wil. Of beter gezegd, wat ik diep vanbinnen verlang. Dat gaat alleen nooit in een rechte lijn. En ook nooit op de manier waarop ik het mij had voorgesteld. Laat staan dat ik me er bewust van was dat al mijn ware verlangens werkelijkheid zijn geworden.

Eind 2017 gebeurde er een aantal dingen. Eerder dat jaar was mijn boek Moederwond uitgekomen. Door het schrijven van deze autobiografische roman ontdekte ik hoe bevrijdend het is om toe te laten wat je pijn heeft gedaan en dat het vervolgens veel makkelijker is om te delen wat je werkelijk vindt. Ik was hier zo enthousiast over, ik kon bet wel van de daken schreeuwen. Wat in de praktijk betekende dat ik er af en toe iets over deelde in mijn nieuwsbrief.

En op een dag mailde Ellen mij of ik met haar wilde skypen. Ik googelde haar en kon niets over haar vinden. Meestal was ik sceptisch over dit soort mails, want de meeste mensen die mij eerder hadden benaderd wilde gewoon gratis advies onder het mom van samenwerken of sparren. Dit keer voelde ik dat ik het moest doen. Dus op een maandagochtend spraken we elkaar. En een paar weken later gaf ik mijn eerste workshop voor de Smartgirls. En weer een paar weken later zat ik op een event (‘toevallig’ een kaartje gewonnen, terwijl ik nooit meedoe aan winacties), waarbij ik ervaarde hoe leuk het is om in contact te zijn met gelijkgestemde ondernemers. En ik merkte dat er echt behoefte was aan wat ik deed en dat dit evenement mij energie gaf in plaats van kostte. Nog datzelfde weekend besloot ik onderdeel te willen zijn van een mastermind.

Een paar maanden later, inmiddels 2018, benaderde Ellen mij. Ze ging starten met een jaarprogramma voor Smartgirls, of ik lid wilde worden. Mijn eerste reactie was nee. Ik zag het helemaal niet zitten, zo’n groep. Ik had zelfs een hekel aan groepen. Tot ik me herinnerde dat ik om een mastermind had gevraagd. En voila, daar is het. Recht voor mijn neus. Het heette alleen geen mastermind.  Dus nam ik deel aan het jaarprogramma. Naast dat er elke maand inspirerende sprekers kwamen, was mijn belangrijkste les om me te leren bewegen in een groep. Om trouw te blijven aan mezelf, zelfs als de groep iets anders vond. En juist doordat ik dit ging ervaren, groeide mijn zelfvertrouwen en ging ik een groep zelfs leuk vinden.

In datzelfde jaar was Annemarie Macnack-van Gaal spreker bij een van de Smargirlsdagen. De opdracht was een pitch te houden voor haar over je bedrijf. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig naar een Smartgirlsdag gegaan. Op de heenweg in de auto, oefende ik mijn pitch hardop. Totdat ik zonder hapering de zinnen kon zeggen.  En ergens was ik een beetje bang voor Annemarie. Zij was toch die echt succesvolle zakenvrouw. En het voelde een beetje alsof ik voor een jury verantwoording moest afleggen. Toen ze eenmaal binnenkwam, viel de eerste last van mijn schouders. Ze was de eerste spreker die alle Smartgirls zelf een hand ging geven. En toen ze eerst haar persoonlijk verhaal ging delen, merkte ik dat zij inderdaad die echt succesvolle zakenvrouw was maar niet op de harde manier zoals ik me die had voorgesteld. Ik zag bij haar dat zachtheid, intelligentie en succes samen gingen. Later die dag deed ik mijn pitch voor haar en kreeg ik hele fijne feedback voor mijn bedrijf.

Inmiddels zat mijn jaarprogramma erop. Ik kon in een vervolggroep stappen. Ik had me er zelfs al voor opgegeven, maar ik kwam niet in actie. Ik had geleerd wat ik moest leren dus ik trok me terug. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Hoewel ik een hekel heb aan het woord, maar ik voelde dat ik next level moest gaan.  Ik had inmiddels gevonden wat ik het allerliefste deed, een continue omzet. En toch bleef ik er nog een beetje om heen draaien. Er waren nog steeds twijfels en ik pakte niet echt door. Ik wilde me omringen met mensen die veel verder waren dan ik, aan wie ik me kon optrekken. Dat voelde ook eng. En ik wist niet waar ik ze kon vinden.

Toen Ellen mij tijdens een Smartgirlsdag aansprak in de keuken, wist ik dat ik gevonden had waar ik naar verlangde. Of ik bij de mastermind groep van Annemarie wilde? Daar hoefde ik niet over na te denken. Daar waren geen twijfels over. Dat was een volmondig JA.

En zo begon ik afgelopen september in deze mastermind groep. Een groep van 4 ondernemers. Allemaal topondernemers die al superlang ondernemer zijn en succesvol. Een groep waar ik me aan op kan trekken. Een groep die mij uitdaagt. En met een ongelofelijk resultaat na 1 bijeenkomst. Annemarie weet haarfijn naar boven te halen waar het nu echt om gaat en daar doelen aan te verbinden. Ik heb meer focus dan ooit. Ik weet nu precies waar ik heen wil en met deze mastermind gaat het mij ook lukken om de stappen te zetten die erbij horen.

Je krijgt altijd wat je ten diepste verlangt. Je mag het zichtbaar maken voor jezelf en vervolgens volmondig JA zeggen als de kans om het verlangen waar te maken voorbij komt.

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x