Hoe doet zij dat toch? Wendy vertelt…

Deze keer geeft Wendy Coolen een kijkje in haar leven en vertelt ze hoe ze werk en moederschap combineert.

Wendy is sinds 2011 getrouwd met Jeroen en trotse moeder van zoon Sem (6) en dochter Tess (4).

Jouw uiterlijk, Mijn Passie! Dat is de naam waaronder Wendy haar activiteiten als zelfstandig ondernemer samenvat. Ze is begonnen als haarstylist en wilde mensen dolgraag meer bieden. Wendy leert mensen hoe ze er beter uit kunnen zien, zichzelf beter kunnen voelen en hoe ze hiermee een extra inkomen kunnen verdienen. Schoonheid aan de binnenkant en aan de buitenkant.

Ooit was haar voornaamste doel balans vinden tussen werk en gezin. Nu werkt ze als haar kinderen op bed liggen of op school zitten. Het is voor haar een verademing dat ze haar agenda kan aanpassen aan de activiteiten die ze met haar kinderen wil doen. Zo kan ze als de kinderen thuis zijn optimaal van ze genieten en haar werk loslaten. En als ze werkt is ze ook in staat het maximale er uit te halen.

De vrijheid om haar eigen tijd in te delen geeft haar rust. Ze ervaart minder stress en werkt daardoor ontspannen. Zo is ze in staat haar klanten de aandacht te geven die ze verdienen.

Een goede planning en goed voor jezelf zorgen zijn volgens Wendy essentieel voor elke moeder. Zo bepaalt zij wanneer ze wat wil doen; werk, het huishouden, sociale activiteiten en me-time. Wendy zegt dat de kunst van zorgen voor een ander ook goed voor jezelf zorgen is. Voor haar is het eerste halfuur van iedere dag een cadeautje voor haarzelf. Ik citeer Wendy:

“De vraag is wat doe jij ermee? Ga je meteen je was in de wasmachine duwen, je kinderen wekken, het ontbijt of de lunch voorbereiden, je agenda checken, je telefoon aanzetten om Facebook te bekijken of neem je echt een halfuur voor jezelf waarin je dankbaar bent en jezelf in de spiegel aankijkt en ziet wat een mooie vrouw je bent. Verzorg je haar en vertel hoe goed je bezig bent, dat je jezelf mag vergeven voor wat er mis ging, wetende dat overal groei in zit en dat je nu eenmaal niet alles alleen kunt. Vertel jezelf trots over alle mooie dingen die je gedaan hebt en over de mooie plannen in je hoofd.”

Waar ben je het meest trots op?

Op het feit dat ik altijd vanuit mijn hart handel en nu ervaar hoe het is als je echt je passie volgt. Ik heb de stap durven nemen zelfstandig onderneemster te worden en beleef de meest bijzondere momenten. Ik ervaar dat je mooie mensen ontmoet die in je geloven en zien waar je kwaliteiten liggen voordat je het zelf gelooft. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat samenwerken je tot een hoger level tilt en zie hele leuke dingen gebeuren. Het zal je verbazen wat je in je hebt als je je openstelt voor nieuwe uitdagingen.

Wat vind jij zwaar aan het moederschap en spreek je nooit uit?

Dat ik als moeder oprecht mijn kinderen alles wil geven in opvoeding waarvan ik denk dat juist is maar ik altijd mezelf laat beïnvloeden door gedachten. Hoe zou mijn kind het ervaren uit zijn/haar oogpunt? Hoe heb ik dat zelf ervaren als kind en wat vond ik daarvan? Wat voelt goed? Wat is nu echt belangrijk en wat wil ik ermee bereiken? Als ik dat op die manier doe, wat voor effect heeft dat op latere leeftijd? Haal ik hiermee het positieve in mijn kinderen naar boven of rem ik ze in hun eigen ontwikkeling? Je wilt ze de wereld laten ontdekken op hun eigen manier en niet meteen begrenzen met jouw opvattingen. Je basisopvoeding is een grote factor hoe jij dingen aanpakt maar ook je stemming, de situatie en dat alles maakt voor mij een simpele beslissing vaak ingewikkeld.

Wat zou je doen met 100 euro extra elke week helemaal voor jezelf?

Grappig dat ik letterlijk mijn denkwijze moet omschakelen, ik ben zo gefocust op wat ik voor mijn gezin kan betekenen dat ik mezelf op de tweede plaats zet!
Ik zou een vriendin mee uit eten nemen en samen genieten van niet hoeven koken en lekker even bijkletsen. Een goed gesprek van vrouw tot vrouw doet je relativeren en geeft inzicht in je denkwijze.

Een dagje sauna plannen om even totaal te relaxen. Een compleet andere omgeving waar je geen kleding draagt en ik bewust ervaar hoe ik innerlijk ben waardoor even alle oordelen wegvallen en je puur kijkt naar gevoel. Mijn creatieve flow laten spreken.

Ik zou vaker gaan shoppen om voor mezelf een mooie outfit te scoren waar ik me vrouwelijk in voel en uitstraal wie ik ben.
Elke week een prachtige bos bloemen kopen omdat bloemen mij vrolijk maken en ik zie hoe belangrijk het is aandacht te schenken aan wat je belangrijk vindt iedere dag omdat tijd verstrijkt en het nieuwe, stralende eraf gaat en je uiteindelijk alleen de herinnering meeneemt.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x