Hoe doet zij dat toch? Maartje vertelt…

Maartje is getrouwd met Frederik en moeder van zoon Jip. Vier dagen in de week (maar stiekem veel meer want ze vindt het veel te leuk om het te beperken tot 4 dagen) helpt ze als zelfstandig loopbaancoach van P.I.M.P. your career anderen om werk te maken van hun droombaan. Omdat ze oprecht gelooft dat werken leuk kan zijn en het anderen gunt dat ook te ervaren.

“Ik heb een mamadag en mijn man heeft een papadag, we zien de zorg echt als onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Jip gaat daarnaast 3 dagen naar de opvang, waar hij het prima naar zijn zin heeft. Omdat ik zie dat hij geniet (al die anderen kinderen, echt één groot feest!), brengen we Jip met een gerust hart weg en kan ik zorgeloos genieten van en focussen op mijn werk. Zelfstandig ondernemerschap en moederschap? Ik vind het de ideale combinatie! Toen ik na mijn zwangerschapsverlof nog wat moeite had om ’s ochtends alles snel op de rit te krijgen, plande ik mijn eerste gesprekken niet eerder dan 10 uur ’s ochtends in. Voor mij geen stressen met brengen of halen: heerlijk!”

 

Waar ben jij het meest trots op?

Allereerst op mijn gezin, op hoe we het met zijn 3-en voor elkaar hebben en bewust van elkaar genieten. Maar daarna toch wel op mijn eigen onderneming. Ik ben begonnen midden in de crisis, dus ja, dat was best spannend. Maar hé, het is me gelukt! Ik heb een goed draaiende onderneming en ik geniet er nog elke dag van dat ik zelf mag bepalen wat voor leuke dingen ik ga oppakken. In een paar jaar heb ik dit toch maar mooi weten op te bouwen. Met sinds begin dit jaar zelfs een online coachingsprogramma. Wat een klus was dat!

 

Wie bewonder jij en waarom?

Dit vind ik een leuke vraag! Want het is precies de vraag die maakte dat ik een aantal jaren geleden mijn baan opzegde. Ik bewonder namelijk niet zo snel mensen, maar deze vraag werd me gesteld in het kader van het management development programma wat ik volgde. Al nadenkend kam ik tot de conclusie dat als ik dan iemand zou bewonderen, dat iemand zou zijn die passie heeft voor zijn werk. Die vanuit die passie, die lol in zijn werk anderen kan motiveren en inspireren. Vervolgens vroeg ik me af of ik zo iemand was op dat moment. Of ik de mensen uit mijn team kon inspireren en motiveren. En ik realiseerde me dat dat niet het geval was. Omdat ik mijn werk niet écht leuk vond. Hoog tijd dus om héél snel het roer om te gooien. En zo geschiedde.

 

Stel je voor je hebt elke week 100 euro extra te besteden helemaal voor jezelf. Waar zou je het aan uitgeven?

Helemaal voor mezelf? Voor mij als privépersoon? Dan zou ik regelmatiger een moment voor totale ontspanning nemen. Een lekkere massage, een gezichtsbehandeling, een dagje naar de sauna. Even niks anders dan relaxen, opladen om me daarna weer fris & fruitig op het moederschap, partnerschap en ondernemerschap  te richten.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x