Hoe doet zij dat toch? Josine vertelt…

Josine Gräfe woont samen met Peter, samen hebben ze drie kinderen (Jessie van 17, Liam van 13 en Daniël van 3) en ze is zwanger van nr 4, als alles goed gaat komt er in september een jongetje bij.

Josine is communicatiemanager en eigenaar van de EnergieBrigade, waarmee ze sport en coaching biedt aan (aanstaande) moeders en kinderen. Samen met haar trainsters geeft ze allerlei workouts voor zwangeren, recent bevallen moeders en moeders samen met babies of peuters/kleuters. De combinatie van werk en moederschap is ook voor haar vaak een hele puzzel. Ze wil overal tegelijk zijn, alles goed doen en zorgen dat alles en iedereen genoeg aandacht krijgt.

Josine zegt:

“En ondertussen jezelf niet vergeten want dat is denk ik nog het grootste gevaar. Ik zie dat continu bij de moeders die bij ons trainen. Ze hebben de beste voornemens en zijn supertrots op zichzelf hoe ze alle ballen in de lucht houden. Goed zorgen voor je kids, je man, je werk, je huis, je sociaal leven, etc. In al die drukte vergeten ze zichzelf vaak en dat is juist waar ik op hamer. Je kunt pas goed voor anderen zorgen, zowel thuis als op je werk, wanneer je begint met goed voor jezelf zorgen. Sporten in groepsverband samen met andere vrouwen in dezelfde levensfase werkt daar enorm goed bij. Even tijd voor jezelf, alle energie eruit gooien en daarna weer opladen. Door te sporten merk je ook hoe sterk je bent en hoeveel je kunt, dat geeft enorm veel voldoening en zelfvertrouwen. Verder wisselen ze ervaringen en tips uit en motiveren ze elkaar. Ik vind het heerlijk om daar een steentje aan te mogen bijdragen.”

Wat voor Josine goed werkt is dat ze KidsBoost, de lessen voor moeders met peuters en kleuters – samen met haar zoontje Daniel geeft. En haar baby kan straks weer mee naar BabyBoost -de lessen voor moeders met babies. Zo kan Josine haar werk doen, heeft ze geen oppas nodig en ze hebben samen veel plezier.

 

Waar ben jij het meest trots op?

Vlak na de geboorte van mijn zoontje Daniel gingen zijn vader en ik uit elkaar. Ik was alleen en wilde graag blijven sporten maar had geen oppas. Toen heb ik gaandeweg de lessen voor moeders samen met baby’s en kids bedacht. Ik bied ze nu in groepsverband aan en het is zo leuk om te zien dat dit aanslaat. Niet alleen single moeders maar juist ook drukke moeders die graag willen sporten maar ook quality time met de kids door willen brengen vinden het een ideale training. Van de nood een deugd maken zeggen ze toch? Verder ben ik trots op Daniels vader en mezelf en de relatie die we nu hebben. We overleggen goed, zijn allebei dol op Daniel en delen leuke gebeurtenissen met elkaar. Daniel gaat met veel plezier naar ons allebei, we hebben allebei een nieuwe relatie, Daniel is gelukkig en alles loopt lekker. Ik had een paar jaar geleden nooit durven dromen dat het zo zou aflopen!

 

Welk boek ligt er op jouw nachtkastje? En waarom zou je het wel of niet aanbevelen?

Op dit moment staat er alleen een lampje en verder niets. Zodra ik mijn bed zie ben ik vertrokken. Elke dag uitgeteld.

Ik heb wel stapels boeken liggen die ik nog wel lezen maar ik kom er niet aan toe. Zelfs de krant gaat vaak ongelezen de papierbak weer in.

Het tijd maken voor jezelf heb ik duidelijk ook nog niet geperfectioneerd.

 

Stel je voor je hebt elke week 100 euro extra te besteden helemaal voor jezelf. Waar zou je het aan uitgeven?

Aan verwenmomentjes voor mezelf. De kapper, de schoonheidsspecialiste, massages, dat soort dingen. Ik vind het heerlijk en knap er altijd enorm van op maar maak er veel te weinig tijd voor. Ook zou ik best wat meer willen leren over en tijd willen besteden aan beauty. Ik ben echt het sportieve type, haar omhoog of in een staart, beetje mascara en klaar. Haar en make-up besteed ik misschien 3 minuten per dag aan.

Tot een paar jaar geleden had ik niet eens make-up! Peters dochter Jessie geeft me wel eens make-up tips en toevallig ga ik zo naar de kapper voor föhn-les! De goede voornemens zijn er, nu de skills nog.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x