Het slechtste advies dat ik ooit kreeg

Het slechtste advies dat ik ooit kreeg was eigenlijk niet echt een advies. Het was een opmerking. Een opmerking van mijn leidinggevende tijdens mijn eerste baan. Hij had vast niet voorzien dat ik er ruim 10 jaar later een blog over zou schrijven.

Dat ik zijn opmerking als slechtste advies heb bestempeld zegt iets over mij. Het heeft mij geraakt, het zette bij mij iets in beweging. En gek genoeg heb ik er bijna 10 jaar over gedaan om me dat te realiseren.

Dit was de opmerking die mij toen zo raakte:

“Je kunt niet altijd doen wat je leuk vindt.”

Ik weet nog goed dat ik zo’n hevig verzet voelde. Ik had net 2 studies gevolgd, ik was met veel plezier aan mijn eerste baan begonnen. Ik dacht dat het leuk zou zijn.

Er werd mij verteld dat ik naïef was. Werken is niet leuk, het is een noodzakelijk kwaad. Je moet zorgen dat je een goede baan hebt, promotie maken en zekerheid opbouwen. Zo hoort het. Dus laat leuk maar achterwege.

Ergens wist ik dat het niet waar was. En ik heb echt niet jarenlang gewerkt in werk dat ik absoluut niet leuk vond. Maar ik had wel de mogelijkheid om van je passie je werk te maken afgesloten.

Nu weet ik dat passie juist de weg is. De weg naar leuk werk. Naar werk wat je doet met plezier, waar je voldoening bij voelt. En dat kan.  Het enige wat je daar voor hoeft te doen is dit:

Volg altijd je eigen stem. Wat anderen er ook van zeggen.

Als je even nadenkt.

Wat weten zij nu eigenlijk over jou?

Jij bent toch de enige die weet waar je ’s ochtends voor je bed uit wil komen.

Luister er naar. Neem er actie op. Het hoeven geen reuzensprongen te zijn. Begin met een klein stapje en zet er elke dag een klein stapje bij.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x