Het geheim van een succesvol bedrijf

Eerlijk is eerlijk. Ik heb je een beetje misleid. Ik heb dit bericht met opzet het geheim van een succesvol bedrijf genoemd. Dat doe ik omdat ik weet dat een geheim mensen nieuwsgierig maakt. En als jij nieuwsgierig bent ga je dit lezen. En dat is precies mijn bedoeling.

Wat ik nu ga vertellen is het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd tijdens het ondernemerschap. Iedereen die begint wil een succesvol bedrijf en omdat te worden ga je om je heen kijken. Je kijkt hoe anderen het aanpakken en misschien volg je zelfs een cursus bij een succesvolle ondernemer. Allemaal omdat je denkt dat zij iets weten wat jij niet weet. Ik heb dit ook zo lang gedacht. En elke verkooppagina triggerde mijn nieuwsgierigheid.

Zou ik in deze cursus dan eindelijk het grote geheim van een succesvol bedrijf ontdekken?

Ik kan je vertellen. Ik heb het niet ontdekt.

Weet je waarom niet? Het bestaat niet. Er is geen geheim.

Het voelde voor mij alsof ik op zoek was naar een schat. En elke cursus, blog, video leek een nieuwe aanwijzing op mijn landkaart.  Ik bleef zoeken en heb niets gevonden.

Ik heb wel iets ontdekt. En sommige mensen noemen dat misschien een geheim. Dus als er dan toch een geheim moet zijn. Dan is het dit:

Jij bent zelf het geheim. Jij bent diegene die jouw bedrijf tot een succes kan maken op jouw eigen manier. Door te doen wat jij het allerliefste doet, door te doen waar jij energie van krijgt, door te zijn wie je bent. Niet door te jagen op succes maar door na te streven het beste uit jezelf halen.

Toen ik dat eenmaal door had ben ik gaan ondernemen op mijn eigen manier. En die manier noem ik mijn succesformule. Deze deel ik graag met je en ziet er als volgt uit.

DROOM – durf groot te dromen
PLAN – zet een stip aan de horizon
WERK – ga ervoor en werk hard
RUST – zorg goed voor jezelf

Dat is mijn visie, zo doe ik het. Op deze manier klopt het voor mij. Er is ook een manier die voor jou klopt. Die vind je niet door nog meer nieuwsbrieven, blogs, boeken te lezen. Die vind je wel door aan de slag te gaan.

 

Doe maandag 16  november mee met het online trainingsprogramma van Passie naar Business en start je eigen succesvolle bedrijf.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x