Het beste advies dat ik ooit kreeg

Laatst vertelde ik je over het slechtste advies dat ik ooit kreeg. Ik krijg ook weleens goede adviezen, echt waar.

Dit advies was niet eens persoonlijk aan mij gericht. Het was tijdens een online training die ik volgde bij de Amerikaanse marketingcoach Marie Forleo.

Haar advies:

“Start before you’re ready.”

Als je moet wachten tot je klaar bent, ga je waarschijnlijk nooit beginnen.

Er is altijd wel iets wat nog niet goed is, je vindt vast ergens nog wel een puntje wat nog op een i moet. Als je gewoon begint, vind je die puntjes vanzelf wel. Of nog beter, blijken ze helemaal niet nodig te zijn.

Dit advies geef ik ook altijd door aan mijn klanten en aan vrouwen die een eigen onderneming willen starten.

En eerlijk gezegd vond ik dat niet helemaal eerlijk. Ik voelde me zelfs een fraudeur.

Ik zei dit tegen mezelf:

“Jij weet het allemaal mooi te verwoorden voor een ander, maar zelf begin je ook helemaal niet.
Dus wie ben jij om dat een ander te adviseren? Je durft het zelf niet eens. “

En vandaag heb ik besloten dat niet meer tegen mezelf te zeggen. Ten eerste geeft het me geen goed gevoel. Ten tweede is het niet waar.

Dit is juist waar “start before you’s ready”over gaat. Die negatieve innerlijke stem die jou weerhoudt van het doen. Als ik naar die negatieve innerlijke stem blijf luisteren, zou ik dit advies niet met je delen. Dan was deze blog niet geschreven.

Ook al voel jij je soms een fraudeur omdat je een advies geeft waarvan je denkt dat je het zelf niet in de praktijk brengt. Blijf het advies dan toch gewoon geven. Hoe vaker ik het vertel, hoe meer ik het zelf ook ga toepassen.

Laat vooral ook weten wat jouw beste advies is wat je ooit hebt gekregen. Juist als je vindt dat je het zelf nog niet helemaal toepast. Deel het hieronder in een reactie.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x