“Here I am, just me”

Here I am, just me

Dat zijn de woorden die Claire Boonstra sprak aan het einde van dit inspirerende TEDx talk. Vorig jaar november zag ik deze video voor het eerst. Toen ik de workshop die ik gaf voor Fontys besprak met de betreffende docente vertelde ze mij over deze video.

Ik realiseerde dat het verhaal van Claire ook mijn verhaal was en waarschijnlijk ook jouw verhaal. Toen ik begon als zelfstandig ondernemer kwamen de klanten vanzelf naar me toe. Ik schreef mijn blogs over marketing en ondernemen, deelde ze op Linkedin en werd zo uitgenodigd door potentiële opdrachtgevers. Ook via via deed goed mee. Al snel zat ik vol. En deed ik hetzelfde kunstje als ik in loondienst had gedaan.

Ik vond het fijn dat ik succes had. Het streelde mijn ego. Ik vertelde er graag over. Om mijn bedrijf nog meer cachet te geven ging ik een kantoor huren. Een kantoorruimte ingericht met de laatste designspullen en een eigen bespreekruimte. Het was prachtig en paste precies in mijn plaatje van succesvolle ondernemer die met het flexibel indelen van haar uren ook nog eens ‘s middags met haar zoontje koekjes kon bakken. En naast mijn marketingopdrachten zette ik een community op, Fabulous Business Woman met experts die het allemaal net zo goed voor elkaar hadden als ik. Want dit wilden wij toch allemaal wel? Ja, ik maakte al mijn ambities waar en zou anderen weleens gaan vertellen hoe zij dat moesten doen. Want doen wat je leuk vindt, daar gaat het om.

Door het heel druk bezig te zijn, onderdrukte ik mijn onrust. En door vooral tegen mezelf te blijven zeggen dat dit het perfecte plaatje was en dat ik tevreden moest zijn werd mijn onrust steeds groter. Mijn zoontje voelde dat aan en liet dat duidelijk merken toen hij voor het eerst naar school ging. Eigenlijk wist ik helemaal niet waarom ik niet tevreden was. Marga bood haar hulp aan, die sloeg ik eerst in de wind. Om er een tijd later toch gebruik van te maken. Wat er tijdens de sessies bij Marga gebeurde vind ik te persoonlijk om hier in detail te beschrijven. Wat het me opleverde was een enorm inzicht. En het heeft ervoor gezorgd dat ik voor het eerst in mijn leven onrust durf te voelen. Dat ik er niet voor wegvlucht. En doordat ik niet hard ben weggerend heb ik gezien wat ik echt graag wil. Langzaamaan ben ik gestopt met allerlei dingen die moeten omdat ze in mijn perfecte plaatje passen. En is er meer ruimte ontstaan om echt plezier te beleven.

Dit betekent dat ik mijn perfecte plaatje laat vallen. Geen kantoorruimte maar een fijne werkplek in huis. Geen FBW experts die ik nodig dacht te hebben om “iemand te zijn”, maar mijn eigen kennis, inzichten en strubbelingen. Geen succes-gegarandeerd-promotiestramien voor mijn producten, maar het delen van mijn eigen stem. En daarom raakte deze zin “Here I am, just me” mij zo. Het is nu echt tijd om mezelf te zijn en me niet langer te verschuilen. Wat dat ook gaat brengen.

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 jaren geleden

Wauw wat dapper om los te laten en het er te laten zijn. Je mag trots op jezelf zijn! Erg gaaf en inspirerend om je blog te lezen.

8 jaren geleden

Wat mooi dat mijn woorden dit bij je teweeg hebben gebracht! Welcome to the club 🙂

4
0
Ik ben benieuwd wat jij vindt, laat een reactie achter.x